Resultats del I Concurs per Sevillanes de la Casa d’Andalusia d’Algemesí

0
123
Recentment se celebrà a la Casa d’Andalusia d’Algemesí el primer concurs per sevillanes de tota València, per començar enguany en una nova projecció de el que és l’associació en si, l’alumnat i la casa.
En un total de 16 participants per parelles en modalitats d’infantils, juvenils i sèniors, presentaren balls per sevillanes en varietat de colors, materials i estils; el ventall i el mantó es convertiren en un indispensable complement del ball flamenc en aquest concurs. Des de menuts fins majors mostraren a tot el públic com gaudir i ballar les sevillanes que tanta animació fan en qualsevol lloc i com no a tota la regió andalusa i a tots aquells que estan enllaçats aquelles terres i
els que són amants.
El jurat que va formar part de la deliberació del ball de cada parella va estar format per 4 persones molt vinculades aquest món andalús; Mari Navarrete i David Morote de la Casa d’Andalusia d’Algemesí, Cristina Pérez de l’Associació Cultural Andalusa d’Albal i Melody Romero del Centre Cultural Andalús de Xirivella, tots ells ho tingueren d’allò més difícil perquè els participants ho donaren tot al públic que allí es trobava.
Els premis atorgats foren els següents.
En juvenils: Primer premi per a Lisa Castell Martínez i Rocio Muñoz
Garcia de la Casa Andalusia d’Algemesí.
Segon premi: Noa Aniado Castell i Duna Rubio Simón
En adults: Primer premi Mari Cruz i Candela del centre Cultural andalús
Dansart de Silla
Segon premi per a Maria i Joan Vi de la Casa d’Andalusia d’Algemesí
Tercer Premi:Laura Villaescusa i Laura Posac de la Casa Andalusia
d’Algemesí
Millor estampa:  Mari del centro Andalús d’Alfafar i Verònica Llorente
de la Casa Andalusia d’Algemesí
Fora de concurs i amb la peculiaritat de l’agraïment d’apuntar-se a
última hora venint des d’Alamània filla d’una algemesinenca i d’un
Andujareny que venia a passar uns dies amb la seua família una
simpàtica Susanna que ens va deixar a tots bocabadats al costat de la
seva parella Lidia del Centre Andalús d’Alfafar.
Actualment, La Casa d’Andalusía d’Algemesí, està regida per la presidenta Cristina Llorente i per una nova directiva que està treballant en els nous canvis que se produiran aquest nou any, i que faran que la casa formi part com les altres cases de tota València en diferents actes i en un dels més importants, les «Coronacions de regines i dames 2023-2024».
El pròxim dissabte 28 de gener don afí el determini de presentacions de les candidates i prompte ens informaràn de les persones que regnaren per primera volta en el nostre poble amb la devoció a la mare de Déu del Rocío i a la Casa Andalusa d’Algemesí.
Carme Martínez
Portaveu Casa Andalusia Algemesí