Esta matinada gelarà a l’interior de la Ribera però pujaran les màximes

0
196

El fred, diumenge, s’ha deixat notar arreu del territori, amb màximes entre 9 i 13 °C al litoral i per davall de 5 a l’interior, i situació més freda a les comarques centrals, on ha dominat el cel núvol i ha estat plovent i nevant durant bona part de la jornada. Allí les màximes han quedat entre l’1 °C dels municipis més elevats —on ha estat nevant— i els 7/8 °C del litoral.

MÀXIMES DIA 29

Ha estat una jornada marcada per les precipitacions centrades al sud del golf de València, amb acumulats superiors als 40 l/m² en municipis com Ondara, el Ràfol d’Almúnia, Pedreguer o Oliva.

La situació d’inestabilitat remetrà durant les primeres hores de la nit, i al llarg de la matinada de dilluns acabarà per quedar ras el cel. Això propiciarà que la nit siga molt freda arreu del territori, amb gelades fortes a l’interior i valors per davall de 5 °C al litoral. Fins i tot es formaran boires cap al Vinalopó. Demà l’anticicló s’imposarà i ja notarem un ambient més assolellat i amb temperatures més elevades. Fins i tot quedaran per damunt dels 15 °C al litoral.

Dilluns 30

A partir de dimarts es consolidarà l’anticicló. El sol serà el dominant de, mínim, la primera meitat de la setmana que ve, amb temperatures més altes, però dins de la normalitat de final de gener o principi de febrer. Amb fred de dia i temperatures entre els 10 i els 17 °C arreu del país.

Sembla que aquesta situació durarà fins al cap de setmana.

À Punt