Un professor d’Alzira es recupera després de desplomar-se donant classe

0
1402

Sanitaris del Servei d’Assistència Mèdica Urgent (SAMU) aconseguiren revertir la parada cardíaca patida per un professor d’Alzira mentre impartia classes en una acadèmia i que, en un primer moment, va ser auxiliat per una companya.

Sobre les 18 hores del dijous, entrava un avís al CICU mitjançant el qual s’alertava que un professor d’una acadèmia d’Alzira s’havia desplomat mentre feia classe i estava inconscient, per la qual cosa es va mobilitzar una unitat del SAMU i una unitat de SVB amb metge d’Atenció Primària.

Fins a l’arribada dels serveis mèdics, una mèdic coordinadora del CICU va donar indicacions per telèfon a una companya de l’home, perquè li realitzara la reanimació cardiopulmonar bàsica i mantindre així el seu pols.

Membres de la Policia Local d’Alzira van arribar al lloc i van començar la desfibril·lació amb un desfibril·lador semiautomàtic.

A l’arribada de la unitat del SAMU, l’equip mèdic va continuar realitzant a l’home la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques d’estabilització, fins que van aconseguir revertir la parada cardiorespiratòria.

Una vegada estabilitzat, el pacient, de 61 anys, va ser traslladat en l’ambulància del SAMU, a l’hospital La Ribera d’Alzira, per parada cardíaca recuperada.