La rehabilitació del pavelló Fontana Mogort d’Alzira patix l’enèsim retard

0
785

Més de 40 equips de futbol sala, bàsquet, handbol i voleibol emigren a altres municipis per poder entrenar 

L’arquitecte municipal explicarà l’arquitecte municipals als clubs afectats el motiu del retard i anunciarà la nova data d’inauguració

 

La sustitució del sostre del pavelló Fontana Mogort d’Alzira patirà l’enèsim retard i ja es pot avançar que les obres no estaran acabades en esta legislatura, quan semblava que anava a reobrir-se en este mes de gener.

Seran així uns 5 anys els que tinga tancades les seues portes obligant a emigrar a les instal.lacions esportives de distints municipis per poder entrenar, ni més ni menys que 20 equips de futbol sala, 14 de bàsquet, 7 d’handbol i algun que altre de voleibol.

Tot començà a l’anterior legisltura amb la polèmica del desmuntatge de les plaques fotovoltaiques entre l’ajuntament i l’empresa que les va muntar. La interminable odisea semblava que podia culminar el 13 d’agost de 2021, data en la que el consistori va adjudicar la contractació de les obres de rehabilitació estructural en el pavelló Fontana Mogort  a l’empresa Binaria Compañia General de Construcciones S.L. per un valor d’1.535.130,62 euros.

Però lamentablement després vingueren els sobrecostos, l’últim provocat per la guerra d’Ucraïna i l’encariment del ferro, així el pressupost s’elevà a 1.840.000 euros. L’ajuntament consignà 640.000€ en els pressupostos de 2022 i 1.200.000€ en els de 2023. Però ara sembla que la inversió serà més elevada encara perquè el sostre tinga totes les garanties que eviten les temudes goteres.

Així el pròxim dilluns dia 23 està prevista una reunió de l’alcalde, Diego Gómez, amb tècnics de diferents departaments municipals. I per al dia següent estan convocats els clubs afectats perquè l’arquitecte municipal explique la nova situació que comporta un nou retard.

El regidor d’Esports, Fernando Pascual, ha reiterat hui a Riberaexpress el que ha manfiestat, recentment, en les presentacións dels equips de dos clubs afectats; «el Fontana Mogort no estarà acabat en esta legislatura». Caldrà que la nova data de finalització que anuncien els tècnics siga la definitiva, perquè centenars d’esportistes alzirenys no continuen emigrant a altres poblacions per poder practicar el seu esport favorit.