La crisi de PP i Cs pot afavorir la continuitat del govern progressista d’Alzira

0
593
Alfons Dominguez (Compromís) i Agustin Pérez (Podem)
Gemma Alós la nova candidata a l’alcaldia pel PSPV

En el plenari d’ahir es va formalitzar la baixa d’Enrique Montalvá en el Grup Municipal Popular d’Alzira, poc després d’haver formalitzat la seua afiliació a Vox.

Montalvá ha sigut el regidor i el militant que més s’ha significat públicament contra la decissió de l’executiva regional del PP d’escollir a José Luis Palacios com alcaldable en lloc de l’actual secretari local i portaveu del grup Popular, José Andrés Hernández a qui li dona el seu suport la pràcticat totalitat de la militància.

La crisi al sí del PP continua vigent, a falta que la direcció regional faça pública l’elecció de Palacios. En les últimes reunions un bon nombre de militants s’han mostrat partidaris d’abandonar el PP cas de no ser Hernàndez el candidat local a l’alcaldia de la capital comarcal. El final del capítol encara no s’ha escrit, pel moment els populars alzirenys han perdut a un significatiu regidor que a més ostentava distints càrrecs orgànics locals i provincials. La seua probable inclusió en la llista de Vox podria arrebatar un bon grapat de vots al partit de Mompó i Mazón.

Però el primer en patir una crisi local va estar el grup municipal de Ciudadanos, quan fa uns mesos, la seua regidora, Clara Aledón s’en va passar al Grup de No Adscrits per no estar d’acord amb el que considerava «canvi» de rumb de les polítiques de Cs a nivell nacional. L’únic regidor de la formació taronja, Miguel Vidal, dubtà en principi de presentar-se a les pròximes eleccions municipals, encara que, recentment, i davant la crisi dels seus companys de la dreta, s’ha fet l’ànim de repetir com alcaldable.

Cap dels dos principals partits de l’oposició alzirenya ha arribat, íntegre, al final de la legislatura. Estes crisis son seguides amb bons ulls per Compromís i PSPV que aspiren a sumar un tercer govern progressista en la principal ciutat de la Ribera.

L’esquerra local, tot i arribar al final de la legislatura amb els mateixos regidors que la iniciaren, també han patit algún que altre moviment sísmic; el PSPV ha resolt, voren si de forma definitiva, l’enfrontament entre els dos sectors aconseguint, finalment, que la regidora Gemma Alós siga la candidata.

Pel que fa a Compromís, l’anunci de l’alcalde, Diego Gómez, de no presentar-se a les municipals del mes de maig, ha provocat dubtes i alguna que altra colçada en el col.lectiu local per tal de ser el succesor. La falta d’acord a l’hora de consensuar una llista ha donat pas a les primàries on Alfons Dominguez i Emili Cases aspiren a ser el candidat. Tot fa pensar que Dominguez encapçalarà la candidatura valencianista en comptar amb el suport d’una majoria significativa del col.lectiu. L’enginyer agrònom i soci de la cooperativa de productes ecològics La Vall de la Casella, va ser convençut per Gómez i alguns regidors perquè seguira l’estela de l’actual alcalde.

La notable ausència de Diego Gómez, pot fer perillar la continuitat del govern progressista del que aspira a formar part Podem Alzira. Però la dreta local s’ha complicat i molt les seues aspiracions amb les crisis patides. La imposició de Palacios no ha agradat gens ni miqueta als conservadors locals majoritàriament partidaris que fora Hernández el que dirigira les operacions per arrebatar a l’esquerra l’important i estratègic bastió de l’antiga Illa del Xúquer.

Resten apenes quatre mesos per al 28 de maig i l’espases es troben en tot lo alt.

Riberaexpress