La planta d’envasos d’Alzira quasi triplicarà la capacitat de tractament amb una inversió de 4,7 milions t

0
363

Vaersa, empresa pública dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, invertirà 4,7 milions d’euros en l’automatització de la planta de selecció d’envasos d’Alzira. Les obres començaran al novembre de 2023 i està previst que al març de 2024 es realitzen les proves de posada en marxa de la nova línia de selecció.

Segons ha explicat la consellera Isaura Navarro, la planta d’Alzira va ser la primera instal·lació de la Comunitat Valenciana per a la selecció d’envasos lleugers i, per tant, “la que necessitava un major impuls econòmic per a millorar la seua tecnologia”.

S’espera que amb aquesta important inversió de l’empresa dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica, “s’aconseguisca un augment significatiu del seu rendiment fruit de la renovació de les tecnologies i les diferents millors que comportarà la infraestructura, així com aconseguir major eficiència per a continuar impulsant l’economia circular”.

De fet, la inversió permetrà augmentar el rendiment de la planta, que aconseguirà una capacitat de tractament de 8 tones d’envasos a l’hora, enfront de les 3 tones a l’hora actuals, així com incrementar l’eficàcia en la selecció d’envasos lleugers, obtenint materials seleccionats reciclables amb major qualitat.

A més, la creixent conscienciació ciutadana en la separació en origen dels residus ha suposat un increment en la recollida d’aquest tipus de residus en els contenidors grocs, per la qual cosa ha de continuar incrementant-se el rendiment de les plantes de tractament per a absorbir aquests increments de flux.

Per mitjà de la inversió compromesa per Vaersa es persegueix també millorar les condicions laborals, automatitzant la Planta de Selecció d’Envasos Lleugers per a reduir esforços i treballs repetitius, millorant l’ergonomia i reduint les tasques amb altes exigències físiques, per a conseqüentment permetre que les persones que treballen en la planta puguen fer treballs amb una major qualitat.