El Descens del Xúquer serà internacional a partir d’enguany

0
115

La Federació Espanyola de Piragüisme ha aprovat i inclòs en el calendari internacional de competicions de la ICF (International Canoe Federation) la prova competitiva del Descens del Xúquer. Així, gràcies a la estreta col·laboració del Consorci de la Ribera amb la Federació Valenciana de Piragüisme enguany el Descens del Xúquer tindrà aires internacionals.

El Descens del Xúquer va creixent de manera exponencial en cada edició, i enguany s’espera la participació de clubs d’altres països europeus com França, Itàlia, Portugal i Anglaterra, entre d’altres.

La edició d’enguany comptarà en dos proves competitives i dos descensos populars.

El dissabte 10 de juny, de vesprada, s’iniciarà el descens en una prova amb eixida a Sumacàrcer i meta final a Antella, i continuarà el diumenge 11 de juny amb la segona prova des de Polinyà de Xúquer fins a l’arribada a Algemesí. Un total  de 16 kms de recorregut que hauran de superar els participants.

Pel que fa al descens popular, que ha suscitat una gran interés per part de la població local i va estenent-se cap les comarques veïnes, es proposen dos recorreguts: el dissabte dia 10 de juny de matí el trajecte Sumacàrcer- Antella i el diumenge dia 11 de matí el tram Alzira- Algemesí.

El Descens del Xúquer és un esdeveniment en què participen i donen suport diversos municipis de la Ribera. En aquesta edició participen Algemesí, Alzira, Albalat de la Ribera, Antella, Polinyà de Xúquer i Sumacàrcer. La Diputació de València, a través de València Turisme, dona suport al descens popular mentre que la Conselleria d’Esports el dona a la prova competitiva.

«Hem de tornar a centrar el riu en el nostre territori com a un element vertebrador i dinamitzador de turisme, esport i societat» remarca el president del Consorci de la Ribera, Óscar Navarro. «Pensem que és molt important dinamitzar el nostre riu i el Descens del Xúquer és una mostra dels diferents recursos que ens pot aportar.»