Jordi Mayor destaca l’optimisme generat entre els expositors de Fitur

0
29

Jordi Mayor destaca la il·lusió i l’optimisme que ha tornat a generar Fitur entre expositors i empreses de cara a 2023

  • El responsable de Turisme de la Diputació de València fa balanç de l’última edició del certamen i destaca el bon acolliment de les iniciatives presentades per València Turisme en la fira

 

El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha destacat este dimarts que l’última edició de Fitur “ha generat de nou il·lusió i optimisme entre els expositors i les empreses participants, de cara a la pròxima temporada”, en fer balanç de la participació de la corporació provincial i la seua marca, València Turisme, en el certamen internacional.

 

“Després d’uns dies d’activitat frenètica i molt satisfactòria, amb una alta participació d’empreses de la província, un gran nivell d’activitat professional i un molt bon acolliment dels nostres Catàlegs d’Experiències Turístiques i de 90 Experiències Turístiques en Pobles amb risc de Despoblació, per part de tota mena de públic, les sensacions de totes les parts de cara al futur són molt positives”, ha explicat.

 

Totes les accions realitzades per València Turisme en Fitur 2023 han comptat, segons el responsable provincial, amb un bon suport per part dels assistents a la fira, i també les desenvolupades en els espais Fitur LGTQi+ i Fitur Screen.

 

La presència de la marca de la Diputació de València va reunir durant els cinc dies de certamen a un total de 32 municipis i cinc mancomunitats en el seu espai expositiu, al costat de 25 empreses vinculades a la província, que van realitzar en total més de 60 presentacions professionals, així com degustacions, maridatges i tastos de productes locals de municipis i comarques.

 

Una edició molt productiva

 

“En definitiva, ha sigut una edició molt productiva per a tots, en el principal aparador turístic del país. Hem aconseguit visibilitzar tot el que oferix la província actualment al visitant: gastronomia, sol i platja, un interior espectacular… També les interessants experiències dels seus pobles en risc de despoblació, que contribuiran a conéixer-los i revitalitzar-los, però a més hem fet un pas més enllà en la nostra línia de treball amb un projecte especial: la presentació del centre formatiu ‘La Mare Que Va’, per a la inclusió soci-laboral d’alumnat amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual al qual es formarà en hostaleria i turisme, en col·laboració amb la Fundació Asindown”, ha manifestat.

 

El diputat, finalment, ha volgut destacar també l’èxit entre el públic general de la campanya promocional de València Turisme en esta edició de Fitur, en la qual ha apostat pel lema ‘Pensat i fet’ per a englobar totes les experiències en “una sola frase que ens definix i exporta al món el nostre esperit i els elements que representen a la província”.

 

Fitur 2023 ha comptat enguany amb més de 222.000 assistents, 136.000 professionals i 86.000 visitants. Quant a participació, la fira ha reunit 8.500 empreses i 131 països en els seus huit pavellons del recinte firal Ifema.