La Ribera en Bici denuncia les aglomeracions als trens de rodalies

0
270
Ahir anàrem molts riberencs i riberenques a la capital en tren, alguns per a participar en les dues manifestacions que hi havia convocades: la primera per les pensions públiques i en solidaritat amb els treballadors francesos que s’han alçat en vaga general contra l’intent del seu govern neoliberal d’allargar l’edat de jubilació, i l’altra un poc després per la ubicació racional de les renovables i en contra de la destrucció del territori que pretenen fer grans capitalistes per a guanyar milions amb les renovables i captar subvencions europees.
Doncs bé, quan el tren va arribar a Alzira, 10 minuts més tard del que deien els horaris oficials de Renfe, ja venia pràcticament ple i els que pujàrem haguérem d’anar de peus tot el trajecte fins a València. Però el pitjor no va ser això, el pitjor fou que en les altres sis parades continuà pujant molta gent; de fet, en l’última parada alguns hagueren de quedar-se en terra perquè ja no cabien més als tres vagons. I els que seguírem viatge, arribarem al Cap i Casal apretats com a sardines; duíem mascaretes però no hi havia cap separació interpersonal, potser la Directora de Renfe vol que ens immunitzem definitivament… Aquest era el tren de les 10:49, però l’anterior segons ens digueren els companys anava igual.
Així deuen viatjar en els països del tercer món, comentàrem durant el viatge.
En conclusió, està molt bé això de fer gratuït o quasi els bitllets de rodalies perquè és una ajuda econòmica directa al poble en estos temps de crisi permanent, i també ajuda al medi ambient perquè recupera viatgers de la carretera al tren, que és molt més eficient i menys contaminant. Però s’ha de cuidar als viatgers i en les hores punta i les previsibles de molts passatgers cal doblar les unitats, o augmentar la freqüència dels trens, eh, Sra. Directora de Renfe!
I els viatgers que ho patim hem de denunciar-ho públicament i omplir centenars de fulls de reclamacions en les estacions.
Els diners de tots han de servir per a viure millor tots, per a millorar els serveis públics, que són de tots; no per a comprar-ne més armes i enviar-les perquè es massacren pobles llunyans, en benefici dels mercaders d’armes i de petroli. Per exemple.
La Ribera en Bici