Treballadors de CCOO protesten contra Amcor Alzira per sancionar a tres membres del comité

0
1221
Els quatre treballadors sancionats, tres d’ells formen part del comité d’empresa
La secretària general de CCOO-PV, Ana Garcia junt a Pilar de Vera i Josep A. Carrascosa

Tres delegats del comité d’empresa, entre ells la presidenta, sindicalistes de CCOO han patit una sanció de 30 dies d’0cupació i sou, junt a un afliat a este sindicat al que han sancionat amb dos dies per un suposat «acosament moral» a un alt directiu de l’empresa multinacional Amcor amb seu a Alzira.

Els orígens d’estes sancions tenen que veure amb la denuncia que el comité d’empresa ha fet en repetides ocasions «davant l’abús de poder i les males formes d’un directiu, exercint la representació dels treballadors i treballadores la protecció dels seus drets fonamentals», segons la secretària del FSC de CCOO, Pilar de Vera. Este sindicat pretenia fer dos hores de vaga en cada torn durant quatre dies, però l’assemblea d’esta firma «votà en contra davant les pressions dels dirigents que el que pretenen és acoquinar als 300 treballadors».

La secretària de CCOO-PV, Ana Garcia, que ha donat suport als treballadors en la concentració de hui ha manifestat a Riberaexpress que «es tracta d’una repressió a una activitat sindical que no es pot permetre en 2023» i ha ressaltat que els represaliats «fan una funció constitucional i de defensa dels drets dels treballadors», pel que ha demanat als dirigents que «facen marxa enrere i negocien».

Els sindicalistes de CCOO consideren que l’objectiu d’estes sancions és «aconseguir que no tingam la majoria en les pròximes eleccions sindicals convocades per al mes de febrer i que siga UGT el sindicat majoritari». «No es causalitat que es faça ara la repressió a pocs dies de les eleccions han afegit» després de lamentar que «els delegats de UGT no hagen donat suport a esta concentració». CCOO és majoritari en el comité d’empresa amb 9 delegats fronts els 4 de la UGT.