La foguera d’Alzira canvia de dia i d’ubicació

0
933

La foguera d’Alzira s’ha vist enguany a canviar de data, pel vort vent que bufava dilluns i també d’ubicació; es cremarà, probablement, este divendres dia 20 en lloc del tradicional dia 16, mentre es troba instal.lada al centre de la Plaça Major, en lloc del cantó de la placeta davant els treballs de rehabilitació d’un edifici pròxim.

A la capital de la comarca es cremen, a més, fogueres per quasi totes les barriades i els veïns aprofiten les brases per torrar xulles i embotit.

Unes fogueres que constitueixen un ritual de renovació, per propiciar el pas de l’hivern a la primavera, també de purificació, cremant el mal representat pel dimoni.

El dissabte dia 21, continua la festa amb la processó dels animals que eixirà de l’esglèsia de Sant Joan després de la missa prevista per a les 17,30 hores de la vesprada. Mentre al carrer Escoles Pies s’instal.len les  fustes per facilitar la tradicional pujada de les cavalleries.