Compromís per Carcaixent ressalta les inversions realitzades pel Consell i el Govern

0
88

En resposta a les crítiques dels grups de l’oposició sobre les inversions en infraestructures a Carcaixent per part de la Generalitat i l’Administració de l’Estat, vos fem un poc de memòria de les actuacions més importants que s’han dut a terme o estan en fase d’execució:

 

Construcció d’un segon centre de salut d’atenció primària i ús de l’aulari inacabat del sector Gaianes

 

L’any 2007 la Conselleria de Sanitat, gestionada pel PP fins l’any 2015, va adquirir el compromís de construir un segon centre de salut a Carcaixent. Mai més se’n va saber d’aquella proposta.

 

Per contra, Compromís per Carcaixent no ha parat de treballar des de l’any 2015, per tal de donar-li un ús a l’aulari inacabat del sector Gaianes. Una herència enverinada del PP de Lola Botella.

 

De moment, després de més de tres anys de tramitació administrativa s’ha aconseguit el canvi de qualificació urbanística de l’ús de la parcel·la, d’educatiu a sanitari. I en 2023 s’ha inclòs una partida en els pressupostos de la Generalitat per a fer un consultori mèdic.

 

https://www.levante-emv.com/ribera/2021/07/03/tres-anos-tramites-edificar-nuevo-54616235.html

 

Pressupost: 600.000 euros

 

 

Connexió de Carcaixent amb l’autovia

 

Quan el PP governava la Generalitat va votar en contra, any rere any, de les esmenes de Compromís per Carcaixent per a iniciar el projecte de connexió de Carcaixent amb l’autovia.

 

El govern del Botànic va posar en marxa l’any 2017 esta inversió amb la redacció del projecte bàsic. Actualment, una vegada passat el període de participació pública, es troba en fase de realització de l’estudi d’integració paisatgística, prèvia a la redacció del projecte de connexió de l’accés nord de Carcaixent amb l’autovia.

 

https://www.carcaixent.es/va/noticia-novetats/general/savanca-projecte-connexio-carcaixent-lautovia-7

 

Inversió: 106.606,50 euros (adjudicació redacció projecte bàsic)

 

 

Obres en el marge dret del barranc de Barxeta – protecció contra inundacions a Cogullada

 

Un altra reivindicació històrica és la protecció contra inundacions en Cogullada. Durant molts anys l’administració estatal, governada per la dreta, ha mantingut paralitzades les inversions en infraestructures de protecció contra inundacions en la Ribera del Xúquer.

 

Actualment, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha presentat tres projectes que afecten el terme de Carcaixent, per a reduir els efectes de les inundacions:

 

  • La construcció d’un nou llit per al barranc de Barxeta que canalitze directament la desembocadura cap al riu Xúquer
  • La instal·lació de comportes en el tram antic del barranc de Barxeta per segellar-lo en els períodes d’inundacions
  • La construcció d’una mota de 635 metres de longitud i d’entre 2,5 i 3 metres d’altura per protegir Cogullada tant de les crescudes del barranc de Barxeta i del seu afluent el barranc de les Príncipes, utilitzant també l’actual CV-41

https://www.carcaixent.es/va/noticia/territori-general/comenca-proces-participatiu-actuacions-minimitzar-risc-dinundacions-carcaixent

 

 

Habilitació d’accessos a peu a Cogullada

 

El govern del Botànic ha complit amb les reivindicacions històriques del veïnat de Cogullada. Després de molts anys d’espera, l’estiu de l’any 2021 finalitzaren les obres de la connexió de la passarel·la ciclopeatonal de Carcaixent amb el nucli urbà de Cogullada.

 

https://www.carcaixent.es/va/noticia/general/finalitzen-obres-passarella-ciclopeatonal-cogullada

 

Inversió: 420.000 euros

 

 

Pla Edificant: accessibilitat en el CEIP Víctor Oroval i CEIP Francesc Pons i construcció de gimnàs en el CEIP Navarro Daràs

 

Durant els anteriors governs del PP de la Generalitat es va reduir la inversió en els centres educatius públics, tot en benefici dels centres concertats i/o privats.

 

Per contra, el govern del Botànic des de l’any 2017 ha implantat el pla Edificant, de construcció, reforma i millora de centres educatius públics. Es preveu que al llarg dels anys s’invertisquen en el municipi de Carcaixent al voltant de 1,5 milions d’euros en este pla.

 

Actualment, ha finalitzat l’execució del primer dels projectes en el CEIP Francesc Pons. Es tracta de la renovació total de portes i finestres, la incorporació d’un ascensor per adequar-lo a la normativa d’accessibilitat, la modernització de la instal·lació elèctrica i la realització de diverses tasques de pintura.

 

Inversió: 260.000 euros

 

En el CEIP Víctor Oroval s’han realitzat actuacions de millora de les condicions d’eficiència energètica i habitabilitat. També s’ha adjudicat la redacció del projecte bàsic i d’execució per a la instal·lació d’un ascensor, actuacions en wàters, portes, finestres, persianes, baranes i instal·lació elèctrica.

 

Import adjudicació: 9.986,75 euros

 

L’obra en el CEIP José M. Boquera Oliver es troba en fase de licitació. Consistirà en la construcció d’una escala d’emergència, la reparació de la coberta, la renovació dels wàters, portes, finestres, caldera i instal·lació elèctrica

 

Pressupost base licitació: 603.330,41 euros

 

https://www.carcaixent.es/va/noticia/educacio-general/finalitzen-tasques-millora-al-ceip-francesc-pons

 

En el CEIP Navarro s’ha adjudicat la redacció del projecte bàsic i d’execució per a la construcció d’un gimnàs, actuacions en fibrociment, porxada, serveis, portes, finestres, pintura, coberta, reparacions de formació i aparcament de bicicletes

 

Import adjudicació: 29.217 euros aproximadament

 

https://www.carcaixent.es/va/noticia/educacio-general/finalitzen-tasques-millora-al-ceip-francesc-pons

 

 

Fases pendents de la rehabilitació de la casa de Soriano per a Arxiu municipal

 

El govern anterior del PP, amb el finançament del pla PIP de la Generalitat, pretenia adequar la casa de Soriano per a l’Arxiu municipal. Finalment, les obres iniciades, l’any 2011, es van quedar a mitges, per la fallida de l’empresa adjudicatària.

 

Després de molts anys paralitzada, el govern municipal de Compromís ha aconseguit el finançament suficient per a acabar esta inversió. L’any 2019 es van reprendre les obres per a construir tota l’estructura del nou edifici.

 

Adjudicació fase I: 296.925,63 euros

 

https://www.carcaixent.es/va/noticia/general/finalitza-primera-fase-obres-del-futur-arxiu-municipal

 

Actualment, ja s’ha adjudicat la segona i última fase, que consistirà en la rehabilitació de l’edifici històric existent i la finalització de les instal·lacions, revestiments i acabats de l’edifici interior de l’arxiu, així com els armaris arxivadors compactes.

 

Adjudicació fase II: 455.152 euros aproximadament

Adjudicació lot II (armaris arxivadors compactes): 194.847 euros aproximadament

 

 

Construcció CRIS i centre de dia per a malalts mentals

 

La passada legislatura la inversió de la Generalitat en matèria de serveis socials a Carcaixent es va incrementar notablement, en passar dels 122.548 euros a l’inici de la legislatura als 411.820 euros destinats per a 2018, amb la contractació de 12 professionals en els equips base de l’Ajuntament enfront dels 2 que havien l’any 2015.

 

A més, cal destacar la construcció i posada en funcionament del CRIS i centre de dia per a persones malaltes mentals. Este projecte d’àmbit comarcal, realitzat gràcies a la col·laboració interinstitucional entre la Diputació de València, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Ajuntament de Carcaixent dona cobertura a 90 usuaris, 70 per al CRIS i 20 al centre de dia, a més de la creació de 20 llocs de treball.

 

Pressupost total: 1.613.275 euros

 

Compromís per Carcaixent