Alzira unirà les places del Regne i Mercat i comptarà amb un nou ecoparc en 2023

0
809
Ampliar el Casella, objectiu primordial de l’alcalde, equip de govern i de tota la corporació

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, considera que en la pròxima legislatura «s’obri l’esperança perquè l’agendfa urbana 2030 facilitarà els projectes de futur de la ciutat, després la paralització patida per les administracions durant dos anys per la pandèmia».

Així l’arribada dels fons europeus «permetrà unir les places del Regne i del Mercat». I d’altra banda, amb el suport del Consorci Ribera i Valldigna la capital comarcal comptarà amb un nou ecoparc, de 4.000 m2, molt més gran que l’actual, en el polígon de la ITV.

Gómez considera que «la línia marcada per l’agenda urbana serà la que afecte al periode 2023-27«, però ha matitzat «passa tot per eleccions municipals de maig si guanyen o no les forces progressistes«.

Projectes 2023

Alzira compta amb una llarga llista de projectes per al 2023; els més immediats la inauguració de la nova Central de la Policia Local a finals d’este mes, la renovació del sostre del pavelló Fontana Mogort abans que culmine l’hivern així com la finalització del Canal Interceptor, actualment en obres, que recollirà les aigües pluvials dels barrancs Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena.

Este mes arranquen les obres del Palau de Justícia que tenen 24 mesos d’execució, en 2023 estarà acabat el Casal Jove, es reconstruirà la Casa del Rei a la Vila i es rehabilitarà la Torre dels Coloms amb una partida dels pressupostos participatius del Consell. La primera autoritat local signarà, en breu, el conveni amb la Generalitat que li permetrà disposar dels 2,7 milions d’euros. A més estaran operatives abans de l’estiu les noves redones en la carretera de Corbera; una en el creuament del cementeri i Forn de Carrascosa i altra en el desviament a la Portella de Severino. Gómez confia en que la conselleria execute la rotonda de la CV-50 pròxima a l’Hospital de La Barraca i que arranquen, definitivament, les obres del nou institut Rei En Jaume corresponent al Pla Edificant.

Projectes contra inundacions

El 2023 també serà un any important per encetar l’ampliació del barranc de la Casella i perquè la Generalitat decidisca com enllaçar la CV-41 amb la CV-50 a l’altura del pont de Xàtiva, aprofitant els 5 milions d’euros que li han concedit els Pressupostos Generals de l’Estat. A més s’enllestirà la urbanització del Torretxó Baix que propiciarà la connexió de la ciutat amb el camí de la Gossera (rodalies d’Urgències de l’Hospital), reduïnt així el trànsit de vehicles per la rotonda de la carretera d’Albalat. A més arrancarà un ambiciòs projecte que millorarà l’entorn del riu Xúquer en la zona de la Pera i com diu l’alcalde «hi han moltes expectatives per a este 2023.

Per a Diego Gómez esta legislatura que està a punt d’acabar «passarà a la història per les problemàtiques ocasionades per la pandèmia i la guera d’Ucraïna. Ha estat prou complicada i no ens ha permet fer tots els projectes que teniem previst». El president del consistori local recorda que «en 2020 mobilitzarem prop de 3 milions i quasi 2 milions en 2021 per ajudar al comerç, autònoms, emprenedors i les famílies més afectades per la crisi».

Riberaexpress