Alzira connectarà per carril bici en 2023 amb l’Alcúdia-Carlet i El Pla

0
889
Este carril connecta Alzira amb el Parc Empresarial El Pla

La conselleria de Territori ha aprovat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PEMUS) d’Alzira que té com a principal objectiu connectar el nucli urbà amb els polígons industrials amb carrils bici. La primera subvenció de 50.000 euros està destinada a la connexió amb el Parc Empresarial El Pla, actualment en execució, que discurrix paral.lel a la carretera d’Algemesí (CV-42).

El carril dret d’esta carretera pel que circulaven vehicles ha sigut adaptat per a la circulalció de bicis i vianants fins la Creu Coberta. El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres manté converses amb tècnics i regidors d’Algemesí «per tal que este carril arribe al municipi veí, connectant el nostre mercat d’Abastos amb el seu parc Salvador Castell».

Carreres explica a Riberaexpress que la filosofia d’este projecte és la «d’anar a treballar sense el cotxe». Els treballs actuals ja han superat el pont que creua el riu Verd a l’eixida de la capital comarcal, en direcció al polígon d’El Pla.

D’altra banda els pressupostos participatius de la Generalitat 2023 contemplen una partida de 1,2 milions d’euros per fer un carril bici que connecte Alzira amb Guadassuar i l’Alcúdia i que quan estiga finalitzat este recorregut arribarà fins a Carlet.