Alzira dedica una avinguda a Paco Cabanes «El Genovés»

0
333

 

L’avinguda on està situat el trinquet municipal passa a nomenar-se de Paco Cabanes ‘el Genovés’. Alzira homenatja així a este pilotari, un referent a la pilota i de l’esport valencià.

 

Cal recordar que Paco Cabanes ha sigut Medalla d’Or de la Generalitat Valenciana al Mèrit Esportiu, a més de ser clau en el foment i difusió de l’esport valencià de pilota. També ha sigut sis vegades campió individual.

 

La comissió de toponímia ha aprovat l’assignació del nom d’esta avinguda per la figura de Genovés amb una vida a favor de la recuperació i la dignificació de la pilota. Cal destacar que en 2011 va ser protagonista a la inauguració del trinquet municipal, on es va disputar una primera partida amb la seua participació.

 

Paco Cabanes ‘el Genovés’ va morir el 31 de juliol de 2021 amb 66 anys a causa d’una malaltia.

 

El regidor d’Esports, Fernando Pascual ha manifestat que “Esta era una petició de consistori per fer valdre la memòria de l’esportista valencià del nostre esport autòcton per excel·lència, Paco Cabanes ‘el Genovés’. La comissió de toponímia d’Alzira ha donat resposta a esta petició i quin millor carrer que on està el nostre trinquet municipal. Amb el nom del Genovés a esta avinguda donem més impuls al nostre esport i a les nostres senyes d’identitat com a poble valencià”.