Amics de la Murta contra el Pla d’Ús que impulsa l’associació Murta i Casella

0
354

Des del Consell del Paratge Natural, van a parlar amb tots els Partits Polítics, que conformen l’Ajuntament d’Alzira, per a tornar a presentar un Pla d’Usos per a La Murta.

Des de l’Associació AMICS de la MURTA, com a representants d’una gran part de la Societat Civil, ens posicionem EN CONTRA, entre altres qüestions, per:

– El Consell del Paratge Natural de La Murta, és un Consell consultiu i no vinculant, i no es pot apropiar funcions de gestió que no li corresponen. La creació del Consell Participatiu està regulat pels Decrets, de creació del Paratge de l’any 2004, i del d’ampliació del Paratge de l’any 2013.

– Ha de ser ara, justetament al final d’una legislatura, tractar una qüestió tan complexa, ja que, entre Nadal, Reis, Falles, Setmana Santa i Pasqua, estem en eleccions Municipals i, és de poca ètica, deixar hipotecada a la pròxima Corporació Municipal que isca de les urnes.

– La Murta, ja té Plans que la regulen suficientment, i no li fa falta cap Pla nou d’Usos, els usos a La Murta, ja estan regulats pels Decrets de l’any 2004 i de l’any 2013, i pel Pla Director de Consolidació i Restauració del Patrimoni Arquitectònic, de l’any 2007, tots tres, aprovats per la Generalitat Valenciana.

– A La Murta, el que Sí que li fa molta falta, és un Pla de Prevenció d’Incendis Específic, que la blinde front l’amenaça reial del foc; Pla Específic de Prevenció d’Incendis que, AMICS de la MURTA, va aconseguir que la Generalitat Valenciana l’impulsara i el finançara, i que l’Ajuntament va dir que NO. A dades d’ara, La Murta, continua desprotegida front al foc.

– A La Murta, Sí que li fa molta falta, un Pla d’Emergències i Evacuació, ja que, al ser una vall tancada, en qualsevol moment pot haver un foc i acorralar a la gent que estiga dins de la vall.

-A La Murta, Sí que li fa molta falta, una Fundació Municipal, per a gestionar-la i per a buscar finançament per a invertir en tots els aspectes que la conformen (Patrimoni Arquitectònic, Cultura, Història, Flora, Fauna, Turisme, Educació, etc.); Fundació, que ja està contemplada als Decrets de creació del Paratge Natural. Fundació, que va ser una iniciativa del mateix Ajuntament d’Alzira quan va comprar la totalitat de La Murta. Fundació Municipal que impulsarem des d’AMICS de la MURTA, i a la que tots els partits polítics digueren que SI, però que al final, ens van dir que, “per raons tècniques i polítiques no era possible”.

 

Francesc Xavier Blasco Vila.
President.