Una vintena d’activitats programades en la Setmana de la Cooperació d’Alzira

0
157

La segona Setmana de la Cooperació i la Solidaritat programa vora 20 activitats a Alzira

  • El dissabte 17 hi haurà una passejada per a eliminar les pintades d’odi
  • Els dies 16 i 17 de desembre més d’un centenar de persones participaran en l’EscapeBox

 

Alzira celebra  la segona edició de la Setmana de la Cooperació i la Solidaritat. Fins el diumenge 18 de desembre, la regidoria de cooperació ha programat diverses activitats que es desenvoluparan a diverses ubicacions de la ciutat com la Casa de la Cultura o la Plaça Major.

 

La regidora de cooperació, Leticia Piquer ha explicat que després de dos anys de treball amb les associacions s’han creat sinèrgies i projectes com este que han tingut continuïtat en el temps. “La Setmana de la Cooperació i la Solidaritat és una eina molt potent de sensibilització, visualització i aprenentatge social en els drets humans i la dignitat humana i en la realitat de la nostra ciutat. Volem agrair al teixit associatiu la seua implicació a l’hora de programar les activitats per part de les mateixes associacions. Des de la regidoria hem posat al seu abast l’espai per a que estes activitats siguen una realitat d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Europa i per la nostra pròpia Agenda Urbana”.

 

Dins de la programació ja s’han portat a terme activitats com  la taula col·loqui Desactivant la Xenofòbia i el racisme. Amb la col·laboració de CEPAIM, esta activitat plantejava l’intercanvi d’experiències positives per tal de combatre esta problemàtica. A més el passat cap de setmana la plaça Major es va omplir d’activitat amb la Gimcana pels drets Humans i els Drets de la Infància, tallers infantils, batucada Tymbals Dipercusion i pintura mural.

 

D’altra banda esta setmana es concentra la major part de les activitats, començant demà per la vesprada amb l’acte oficial de presentació de la Segona Setmana de la Cooperació i la Solidaritat. L’escola d’Adults, Enric Valor acollirà la Xarrada d’Amnistia Internacional “Estat dels Drets Humans al món” i la projecció del Tràiler de la pel·lícula Sabira, basada en a fugida de joves afganesos.

 

Dijous l’activitat es concentra a la casa de la Cultura amb la presentació dels viatges solidaris de l’associació Associació intercultural Afrocanarias Diakhasse i la Xarrada Economia solidaria feta per dones d’ADOEC.

 

Divendres farem un passeig en bici per la pau, la cooperació i el clima, acompanyats per Ribera en Bici i més tard coneixerem els resultats del Festival #YoDesactivo, organitzat per CEPAIM. També el divendres de vesprada començarem l’activitat d’Escape Box, que continuarà dissabte durant tot el dia.

A més a les 18:30H en la estarem en la Biblioteca presentant el llibre il·lustrat solidari Corbs, Tortugues i Raboses. Contes de Sri Lanka i en acabar oferirem un taller de lettering en sinhala, gratuït, per a grans i menuts.

 

Dissabte estarem a la plaça Major, amb un tast de cuines del món a càrrec  associació EncuentraTE i també farem una batuda pels carrers d’Alzira contra les pintades d’odi. L’objectiu és fer una passejada per tal de tapar pintades sexistes i feixistes. Eixirem a les 10 del matí des de la font de la plaça Major. L’activitat programada a la biblioteca a les 11.30, s’ajorna a una nova data que serà comunicada en breu.

 

Finalment el diumenge 18 de desembre celebrem el dia de les persones migrants al llarg de tot el matí en la plaça Major.

 

Totes estes activitats es completen amb la campanya d’arreplega d’essencials: mantes, menjar de llauna, productes higiènics i joguets per a campanya de Nadal, organitzada per Norte Perdido. Tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de desembre a les dependències de l’Ajuntament, edifici de Sanitat situat en Carrer Sant Roc, 10.

 

 

PROGRAMACIÓ SETMANA DE LA COOPERACIÓ I LA SOLIDARITAT

 

14 desembre

Presentació II Setmana de la Cooperació i la Solidaritat

Acte institucional de presentació de la 11 Setmana de la Cooperació i la Solidaritat.

Xarrada per part d’Amnistia Internacional: «Estado de los derechos humanos en el mundo. Informe 2022».

I projecció del tràiler de la pel·lícula SABIRA, sobre les joves afganeses que han de fugir del seu país. En acabar, debat.

Escola d’Adults Enric Valor, 18 h

 

15 desembre

Economia solidaria feta per dones

Xarrada i debat «Economia solidaria feta per dones» a càrrec de l’associació ACOEC. Presentació de diversos projectes d’economia cooperativa creats per dones.

Casa de la Cultura, 18 h

 

Viatges solidaris a Senegal

Presentació «Viatges solidaris a Senegal», a càrrec de Mbaye Thioune, de l’associació Associació Intercultural Afrocanarias Diakhasse, i exposició de les seues obres artístiques.

Casa de la Cultura, 19.30 h

 

16 desembre

Presentació del llibre il·lustrat solidari CORBS, TORTUGUES I RABOSES

Contes de Sri Lanka. D’Empar Piera Empargrafia, Clementina Domingo Miel Sa Mel i Oureye Piera / Proyecto Árbol

Biblioteca Municipal, 18.30

En acabar oferirem un taller de lettering en sinhala, gratuït, per a grans i menuts.

 

Passeig en bici per la pau, la cooperació i el clima

A càrrec de La Ribera en Bici.

Plaça de la Generalitat, 17 h

Projecció deis resultats del 11 Film Festival #YoDesactivo al Racismo y la Xenofòbia, i tau la redona a càrrec de l’associació CEPAIM.

Casa de la Cultura, 19 h

 

17 desembre

Passejada contra les pintades d’odi

Batuda pels carrers del poble per tapar pintades feixistes i sexistes.

Plaça Major, 10 h

 

Cuines del món

A càrrec de l’associació EncuéntraTE.

Plaça Major, 11 h

 

18 desembre

Dia de les Persones Migrants

Taula per la Convivència realitzarà un mural temàtic sobre la promoció de la interculturalitat i el respecte a la diversitat.

Plaça Major, d’11 a 14 h

 

16 i 17 desembre

Escape Box. Jocs de foment de la cooperació. Una experiència innovadora que incorpora l’essència del joc de moda Escape room dins d’un box.

Escola d’Adults

 

 

14, 15 i 16 desembre

Campanya d’arreplegada

Arreplegada de material per a l’associació El Norte Perdido a les dependències de l’Ajuntament d’Alzira. S’arrepleguen mantes, menjar de llauna, productes higiènics i joguines per a la campanya de Nadal.

C/ Sant Roc, durant tot el matí