Carlet organitza la 1ª Caminada Canina a Els Pinets

0
115

 

Carlet organitza la 1a Caminada Canina com a referent per la convivència del poble amb els animals de companyia i per combatre les conductes incíviques d’aquells que embrollen al poble amb la seua falta de responsabilitat envers les necessitats dels seus animals.

 

La iniciativa d’esta 1a Caminada Canina i Festa de la Convivència Animal al paratge natural Els Pinets de Carlet s’emmarca com una més de les accions que la Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Carlet ha previst dins del pla per millorar la convivència amb el nostres animals de companyia.

 

Concretament la caminada canina eixirà el dissabte dia 10 de desembre “Dia Internacional dels Drets dels Animals” des del parc caní de Carlet per a fer la ruta baix les moreres que flanquegen el Camí dels Dipòsits fins arribar al paratge natural Els Pinets. En aquest lloc s’han preparat tota una sèrie d’activitats per a que xiquets, majors i mascotes s’ho passen de lo millor.

 

Hi ha que dir que les inscripcions per a la caminada han d’ésser amb productes i accessoris que es donaran a les protectores d’animals de Carlet i cada inscrit rebrà una motxilla dissenyada expressament amb el mateix dibuix del mocador que anirà amb el kit per a la caminada que consistirà amb un dispensador de bosses amb els seu roll corresponent per a deposicions, una botella higienitzant per a les miccions i un bevedor plegable.

 

Pere Vicent Chovares Tomàs, Regidor de Benestar Animal de l’Ajuntament de Carlet prioritza aquesta activitat dins les iniciatives de la regidoria indicant que: “la socialització dels gossos amb les persones és molt important i per això els jocs, concursos, teatre i esports canins com l’agility i disc dog son essencials per al seu desenvolupament cognitiu. Els gossos tenen habilitats de memoria avançades per entendre perfectament els gestos i senyals que els donem les persones”.

 

D’altra banda el regidor de Benestar Animal de Carlet ha ficat en valor el treball altruista que totes i tots els voluntaris del poble estan fent respecte als abandonaments, adopcions, acollida, control de colònies felines o vigilancia de maltracte animal. Pere Vicent Chovares Tomas indica que: “la convivència amb els nostres animals ha millorat gràcies a l’inestimable suport de totes i tots els voluntaris”.

 

En este sentit des de Benestar Animal de l’Ajuntament de Carlet es manifesta que s’està treballant en el desenvolupament del voluntariat per al control de les colònies felines, el disseny d’un parc d’esplai caní baix el pont de la carretera a Benimodo, una ruta canina pel camí vora via, el disseny d’uns pipi-can necessaris a diversos punts del poble i l’estudi per implantar un cens municipal d’animals mitjançant un patró genètic.