Alzira i la Delegació de Govern aposten per un enllaç alternatiu amb l’AP-7

0
421

L’Ajuntament d’Alzira ultima les conversacions amb el responsable de Carreteres de la Subdelegació de Govern per tal de perfilar un enllaç més factible i econòmic de la capital de la comarca amb l’autopista AP-7.

El traçat alternatiu aprofitarà els terrenys colindants de l’actual plataforma de  l’autopista que son propietat del Ministeri per fer un doble vial paral.lel des de la carretera d’Albalat fins l’actual enllaç d’Algemesí.

Les úniques parcel.les a expropiar serien les de la rotonda que es construirà a les rodalies de la Xopera al terme d’Algemesí.

El vist i plau donat a esta iniciativa pels dirigents de l’Associació Empresarial Alzira li dona moltes possibilitats que la vella aspiració del món empresarial alzireny es convertisca per  fí en realitat.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha assegurat a Riberaexpress que «esta connexió serà molt més econòmica que la prevista inicialment donat que es troba en una zona inundable». Ara la qüestió està en el finançament de les obres, però resulta evident que tant l’Ajuntament com els empresaris donaran tota sort de facilitats i la seua quiescència perquè la Delegació de Govern enllestisca les obres el més prompte possible.

Cal recordar que el Ministeri de Transports, d’apenes fa dos anys, que dirigia el ministre valencià, José Luis Ábalos, havia autoritzat a la Generalitat, la construcció de l’enllaç d’Alzira a l’autopista AP-7.

Aleshores la conselleria d’Infraestructures era l’encarregada d’expropiar els terrenys, de fer la pertinent memòria, redactar el projecte i també d’executar-lo.

La fòrmula, ara desestimada, consistia en connectar la carretera d’Albalat (CV-515), al terme d’Alzira, amb l’autopista, la dels dos huits, un cara Algemesí i l’altre direcció cap a Corbera.