Alzira començarà a urbanitzar el Torretxó baix en febrer on construirà 50 vivendes de lloguer

0
907

Les 12,5 hectàrees del Torretxó Baix d’Alzira començaran a ser urbanitzades a finals del pròxim mes de febrer per l’empresa a la que en breu li seran adjudicades les obres perquè faça la gestió directa de l’actuació integrada.

La seua licitació va ser decidida per l’Ajuntament d’Alzira arran d’una important mercantil de la construcció per enllestir este important projecte urbanístic que contempla la creació d’una Àrea d’Emergències, junt a una macroïlla d’ús residencial amb unes 400 vivendes bioclimàtiques i la construcció d’un vial que connectarà l’avinguda Pare Pompili amb l’Hospital de la Ribera, mitjançant el Camí de la Gossera a les rodalies d’Urgències, i que d’esta forma restarà tràfic a la rotonda de les Fulles.

«Confiem en que a finals de febrer pugam enllestir el PAI del Torretxó Baix per ta de rehabilitat esta zona degrada de la ciutat», segons ha comentat a Riberaexpress la regidora d’Urbanisme Sara Garés.

Àrea d’Emergències

La major part de la superfície urbanitzable d’este PAI PPR-11 Torretxó es convertirà en una àrea d’Emergències on està construïnt-se la Central de la Policia Local i on també està previst ubicar el parc de Bombers, així com Protecció Civil i l’Heliport. Dotacions que estaran en «una cota no inundable per poder donar servici a la ciutat en cas d’inundacions».

La macroïlla d’ús residencial prevista abasta una superfície de 10.945 m2 amb una edificabilitat de 29.331 m2 i en ella està previst la construcció de vivendes bioclimàtiques en edificis majoritàriament de tres i quatre plantes, encara que podran arribar en algun cas a alçar-ne 6. L’aparcament es farà al subsol dels immobles i l’Ajuntament s’ha compromés en «rebaixar un 90% la contribució urbana».

50 Vivendes de lloguer

A hores d’ara l’ajuntament acaba d’iniciar un estudi de mercat per tal de «conéixer les necessitats reals i la demanda d’habitatge a la ciutat en règim de lloguer, i axií poder adequar les polítiques municipals d’habitatge i sòl en els pròxims anys», segons Garés.

Així un centenar de veïns han accedit ja a la web de l’ajuntament que ha posat en marxa una enquesta oberta a la ciutadania per a recopilar la informació necessària, tot i que no es pot realitzar encara la corresponent reserva.

I és que el consistori ha aconseguit una línia de subvenció Next Generation per construir, en principi, 50 vivendes de lloguer protegit en el que la Consllelria és la que marca el preu del mateix davant la nombrosa demanda d’habitatge d’este règimen en la capital comarcal. La regidora ha deixat clar que «no es tracta d’un lloguer social».