La Casella acumula 90 l/m2 i la Murta 78 l/m2 però millora l’oratge el cap de setmana

0
164

La tempesta que ha afectat la Ribera durant dijous i divendres ha deixat un total acumulat de 90 l/m2 a l’estació meteorològica de la Casella, 78 a la Murta i 77 l/m2 a Riola.

Li han seguit els 69 l/m2 de La Barraca d’Aigües Vives, 67 a Sueca i Albalat, 57 l/m2 a Alzira i 52,5 a Algemesí. També cal destacar els 50 l/m2 de Guadassuar, els 43 d’El Perelló, els 38 de Carlet i els 34 l/m2 de Benimodo. Més moderada ha esta la pluja caiguda a l’Alcúdia on s’han registrat 29 l/m2, i a Alberic amb 24 l/m2.

Millora l’oratge

Els primers dies de desembre han vingut marcats per l’ambient fred i la pluja a les comarques centrals i sud del golf de València. Unes precipitacions que encara es donaran la matinada de dissabte, però amb tendència a remetre amb el pas de les hores. De fet, el matí de dissabte serà fred, amb predomini del sol, però també de les boires a les planes més occidentals del territori. A mesura que avance el dia, la nuvolositat augmentarà per l’arribada d’un nou front, que de vesprada deixarà ruixats dèbils a l’interior nord, amb una cota de neu que baixarà fins als 1.200 metres. Independentment, també durant la segona meitat del dia creixeran núvols que deixaran ruixats entre el Vinalopó i la Marina i a l’àrea de la Plana. El vent bufarà de tramuntana durant el matí i de vesprada s’imposarà el sud. La nit serà freda, amb gelades a l’interior, mentre que les màximes tenen tendència a pujar i se superaran els 15 °C a les comarques centrals i del sud. A l’interior, les màximes estaran entre els 7 °C i els 14 °C.

Durant la matinada i fins al migdia de diumenge, els núvols seran abundants al centre i nord, amb precipitacions en general dèbils i una cota de neu que es mantindrà entre els 1.200 – 1.300 metres. De vesprada, la nuvolositat s’anirà retirant. El vent girarà a llebeig i ponent i les temperatures pujaran de forma lleugera al centre i sud.

Nou canvi d’oratge per a dilluns. El vent girarà a llevant i gregal i augmentaran els núvols al litoral del golf de València. Independentment, arribarà un nou front per ponent que deixarà el cel cobert a l’interior, amb algun plugim durant la segona meitat del dia a l’interior nord. Les temperatures baixaran lleugerament al centre i es mantindran sense canvis a la resta.

Dimarts de cel gris, amb l’obertura de clarianes durant la segona meitat del dia. S’esperen precipitacions a les comarques centrals i no se’n descarten a la resta. El vent girarà a llevant i gregal i les temperatures es mantindran sense canvis, amb ambient humit i fred durant tot el dia.

» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />