Alzira estarà connectada amb la Vall d’Aigües per la Via Verda amb dos passarel.les

0
709

Comencen les obres de la primera passarel·la de la CV 50 que completa el traçat de la Via Verda

 

Esta setmana han començat les obres de construcció de la nova passarel·la sobre la carretera CV-50 que completa el traçat de la Via Verda. Amb esta nova infraestructura es connecta finalment Alzira i l’estació de tren amb la Barraca i Tavernes a través d’un traçat totalment independent i segur per a vianants i ciclistes.

Més seguretat a vianants i ciclistes

El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Pep Carreres, ha destacat que “amb esta actuació tan esperada per fi connectem Alzira amb la Vall d’aigües Vives, ara si eixim d’Alzira pel Malecó podrem fer la ruta de la Via Verda, sense haver de caminar per la carretera, de manera que donem molta més seguretat als vianants, excursionistes o ciclistes. Es tracta d’una iniciativa molt desitjada»

 

Les obres de construcció pretenen recuperar del traçat de la Via Verda de l’antic ferrocarril Carcaixent-Dènia, al seu pas pel terme municipal d’Alzira.  Amb l’adequació de la via del trenet com a camí natural i via verda és necessària l’execució d’una passarel·la que salve la CV-50 i garantisca la seguretat de vianants i ciclistes que puguen utilitzar la via de ciclovianants.

 

Pel que fa al cost d’esta actuació, el cost definitiu després d’haver ajustat els preus degut als increments del mercat és de 631.337€. S’assumix la meitat de ‘import per part de l’Ajuntament d’Alzira, mentre que l’altre 50% és responsabilitat del Ministeri.

 

El termini d’execució previst és de 4 mesos, pel que està previst que s’acabe aproximadament la primera setmana d’abril.

D’altra banda la regidoria de Medi Ambient ha aconseguit que la conselleria finance el tram de Via Verda que connectarà el tram d’Amcor fins el pont de l’Estret on està previst alçar altra passarel.la metàl.lica per enllaçar amb el carril de l’antiga Vieta, amb un pressupost pròxim al milió d’euros.