Carcaixent presenta a l’Hort de Carreres la I Setmana Cultural de la Taronja

0
316

Del 12 al 18 de desembre la localitat celebrarà la primera edició de la seua Setmana Cultural de la Taronja que s’emmarca dins de la iniciativa “Carcaixent, bressol de la Taronja”.

L’objectiu de la iniciativa “Carcaixent, bressol de la taronja” i de la seua Setmana Cultural, és posar en valor un cultiu centenari a la regió i que és àmpliament reconegut i consumit a tot el món, però que a la seua pròpia terra no gaudeix del protagonisme que mereix.

En l’acte de presentació que tindrà lloc el proper divendres 2 de desembre a les 12h a l’ Hort de Carreres (Plaça Carreres, s/n 46740 Carcaixent) estarán Paco Salom, alcalde de Carcaixent; Sara Diert, Vicealcaldessa i Regidora d’agricultura de Carcaixent ; Paco Timor, President d’ AVA (Associació Valenciana d’Agricultors) de l’agrupacio local i Jordi Alcañiz, representant del sector citrícola de Carcaixent.

Ells seran els encarregats de presentar el programa oficial d’actes de la Setmana Cultural de la Taronja i posar en relleu la importància del cultiu de la taronja a Carcaixent tant a nivell econòmic com social i cultural.
Perquè “Carcaixent, bressol de la taronja” és un projecte de tots, de les institucions i de les associacions i entitats culturals, però també dels agricultors i veïns de Carcaixent.

Avanç sobre  la Setmana Cultural de la Taronja

La Setmana Cultural de la Taronja comptarà amb un complet programa de ponències, taules redones, etc. en les quals de la mà de diferents experts s’abordaran temes com la crisi en el món rural, la gestió de l’aigua en l’agricultura, el paper de la fiscalia de medi ambient o la manera d’esprémer al màxim els beneficis de la taronja.
D’altra banda, es desenvoluparà una fira pròpiament dita en la qual agricultors, associacions, etc. seran els protagonistes.