La Tarumba, El Randero, Nacho Barberá, Isabel Balaguer i Alzira Ràdio Insígnies d’Or 22

0
515

Alzira reconeix la trajectòria i contribució de persones, col·lectius i empreses en l’àmbit local amb les Insígnies d’Or de 2022

  • La Junta de Portaveus decideix per unanimitat guardonar a La Tarumba, El Randero, Memorial Nacho Barberá, Isabel Balaguer i Alzira Ràdio
  • Els guardons es lliuraran el 30 de desembre

 

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament d’Alzira va decidir ahir quines serien les persones i empreses reconegudes amb les Insígnies d’Or de la Ciutat d’Alzira 2022, que s’atorgaran el pròxim 30 de desembre en el dia en que es commemora l’entrada del rei en Jaume a Alzira.

Al llarg del matí l’alcalde d’Alzira ho ha comunicat a tots els insigniats i ho ha fet públic per a tota la ciutadania a través de la seua intervenció en directe en Alzira Ràdio.

 

LaTarumba

En la categoria de Cultura, s’ha decidit atorgar el reconeixement a tota la trajectòria cultural, artística i teatral del grup La Tarumba Teatre, amb totes les seues agrupacions (Grup de Teatre La Tarumba, Volem Teatre, Suc de Teatre). Es tracta d’una entitat que ha fet moltíssim, al llarg de dècades per a la nostra ciutat, per a mantindre viva tota la trajectòria teatral a Alzira. Col·labora en el certamen de teatre amateur,  directament amb la regidoria de cultura, la programació especial per a la Capitalitat Cultural, com podrem viure este mateix dissabte amb la representació de Hamlet. “Era necessari eixe reconeixement a nivell col·lectiu del que suposa la activitat artística, cultural i teatral de la Tarumba Teatre”, ha explicat l’alcalde.

El Randero

En la categoria d’Activitats empresarials i de Comerç l’elecció s’ha decantat pel que es vol posar en valor, la botiga més arrimada al poble. Amb esta idea de donar promoció a la tradició comercial i la recuperació d’eixe tipus de negoci, la insígnia recau en la botiga El Randero, quatre generacions que han estat al capdavant d’esta merceria familiar.  Recordada des de la històrica ubicació en Faustino Blasco, i més tard en la nova botiga en Hort dels Frares, sempre ha portat per bandera  la tradició familiar. A pesar de que la persona que portava la botiga ja no hi és, podem dir que és un negoci que té continuïtat amb les seues filles, que atenen el seu el comerç de proximitat amb gran èxit.

 

Memorial Nacho Barberà

En la modalitat d’Humanisme el memorial Nacho Barberá, ha estat el destacat. Encara que no té molts anys de funcionament, des de que malauradament en 2017 el jove jugador de la UD Alzira ens deixara a causa d’una mort sobtada, esta iniciativa rep el suport de tota la junta de portaveus.

 

Es reconeix la important tasca de la seua família i de les persones que han donat suport a esta causa, la investigació per la mort sobtada.  Gràcies al treball de la família Barberá, que va posar en marxa esta iniciativa a partir del seu amor per Nacho. des de l’inici han rebut el suport de la ciutadania, de nombroses entitats esportives o la col·laboració de l’Hospital Universitari La Fe.

 

Isabel Balaguer

En la categoria d’Esports, com ja es va anunciar el passat 18 de novembre a la Gala de l’esport, es reconeix a l’alzirenya Maria Isabel Balaguer Sola, com es va determinar en  el consell de l’esport. La màxima distinció a la carrera esportiva i ‘Guardó Illa del Xúquer’ enguany ha sigut per a Maria Isabel Balaguer, actualment professora honorària a la Universitat de Birmingham, al Regne Unit, i gran investigadora en la psicologia de l’esport.

 

Alzira Ràdio

Per últim en la categoria d’activitats diverses s’ha premiat la dedicació de la plantilla de l’emissora municipal Alzira Ràdio. Vora 30 anys de trajectòria, al servei de la ciutadania. Com els ha comunicat l’alcalde en directe, “Heu estat sempre al peu del canó, en les festes, falles, esteu en Setmana Santa, inundacions i sempre que vos necessitem,  i crec que és important este reconeixement. Vosaltres uniu al poble, amb una tasca importantíssima, programació en valencià i col·laboradors  que donen veu a la vida de la ciutat”

 

L’emissora municipal Alzira Ràdio va nàixer a partir d’un taller de ràdio, que acabà fructificant en l’actual emissora inaugurada oficialment el 20 de maig de 1995, pel llavors alcalde, Pedro Grande. Actualment tres locutors i dos tècnics formen la plantilla d’Alzira Ràdio, però pels seus micròfons han passat nombrosos professionals del món de la comunicació, que en l’actualitat estan en Televisió Espanyola, A Punt, TV3, Ribera Televisió, els diaris Levante-EMV, Las Provincias i molts altres mitjans.