CCOO considera que la conselleria s’ha quedat «molt lluny» de cobrir les necessitats de la Ribera

0
59

Davant de la convocatòria del Consell de Salut del Departament de la Ribera demà dia 29 de novembre, on un dels punts del dia son les inversions previstes en aquest departament.

Des de CCOO hem demanat al Consell que la Gerència informe de la data prevista d´inici i acabament  de cada una de  les ampliacions a l’hospital i centres de primària, ja que algunes deficiències estructurals  porten arrossegant-se molts anys, pues  la empresa anterior va invertir el mínim per a poder així augmentar els seus beneficis, situació de la que era conscient la Conselleria davant de la reversió, per eixe motiu  al 2018 es va comprometre a realitzar les inversions en personal i en infraestructures necessàries davant de les penoses  condicions en que es trobaven algunes plantes, serveis de l´Hospital i centres de primària.

I més que hi ha que reconèixer que durant estos anys la Conselleria a anant invertint, ha quedat molt lluny de poder cobrir les necessitats reals que existien al departament de la  Ribera, mancances que durant estos 5 anys han tingut que continuar suportant les professionals i  pacients, parlem de l´hospital de dia, de plantes com la de Psiquiatria, i serveis com UVI, HD, Urgències, cotxes de UHD, etc..

Deficiències que des de CCOO hem denunciat sempre, ho férem en el  temps de la empresa Ribera Salud, com ara amb Conselleria de Sanitat, per este motiu celebrem que per fi puguen ser una realitat part de les inversions promeses els ciutadans i ciutadanes de la Ribera durant la reversió, però  lamentem al mateix temps que la Ribera no haja sigut una prioritat per als polítics que gestionen la Conselleria de Sanitat.

Evitar la massificació en Urgències

Un altre tema que portem  al  Consell de Salut, és la situació del servei d’ Urgències de l´Hospital de la Ribera, on les i els professionals  estan demanant a la gerència mesures per evitar la massificació de pacients en un servei que es menut estructuralment per a fer la seua funció de servei d’urgències i a més tindre que fer de planta hospitalària de preingressos.

CCOO som un sindicat sociopolític que defensem la sanitat publica de qualitat com un dret fonamental dels ciutadans i ciutadanes, es pel que  vam denunciar estes situacions de saturació en urgències quan es produïen en temps de la gestió privada, com quan s´han produït amb la Conselleria, i ara ens posem al costat d´uns treballadors i treballadores als que els preocupa el mateix que a nosaltres, la qualitat assistencial i la dignitat dels pacients.

Des de CCOO hem demanat  a este Consell de Salut que sol·licite  a la gerència de l´Hospital que informe de la situació del servei d´ urgències, i tenint en conter que les limitacions estructurals son les que son, que solucions organitzatives i de gestió urgents tenen previstes per evitar en la mesura de lo possible la saturació del servei d’urgències,

 

 

Vicent Ginestar Moyano

Membre per CCOO al Consell de Salut

Departament de Salut de la Ribera