L’Alcúdia acull la segona part de l’expo Dones en Marxa

0
64
  • La Casa de la Cultura acull la segona part de l’exposició Dones en Marxa: Dones artistes en les col·leccions de la Diputació de València.
              
  • La inauguració ha estat a càrrec de l’Alcalde de l’Alcúdia i Diputat de Patrimoni, Andreu Salom, la comissària de l’exposició Ester Alba. 

Es tracta d’una ocasió privilegiada de veure l’art fet per dones que forma part de les col·leccions de la Diputació. Organitzada per l’Oficina de Restauració, de Difusió i D’Investigación del Patrimoni Artistíc de la Diputació de València -de la qual és diputat responsable l’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom-, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcúdia.

La primera part de l’exposició ens va visitar del 10 de Març al 6 de Maig del present any, ens mostrà, a partir de les col·leccions artístiques de la Diputació, la imatge de les dones al llarg dels dos darrers segles, que abasta un període de forta reivindicació del paper de la dona a la societat i de una lluita en pro de la igualtat i del reconeixement dels seus drets, lluita que encara continua per això el títol de Dones en Marxa, i la imatge de l’exposició, La Marxadora d’Ángeles Marco.

En esta segona part que s’inaugurà ahir a la Casa de la Cultura, es mostra el paper de les dones que participen de una manera destacada en les convocatòries de les diferents ajudes que la Diputació oferix per a la formació dels i de les artistes. Les dones artistes formen un apartat important dins de les col·leccions de la Diputació de València.

L’apartat de Dones Artistes es podrà visitar fins al 20 de gener de 2023 inclou un total de 25 fotografies, pintures i escultures, des de les obres de la primera Pensionista Aurora Valero a obres de Carmen Calvo, Angeles Marco, Carmen Grau i moltes altres artistes valencianes que han sigut mereixedores de les Beques Diputació, les Beques d’Estudis Universitaris o les Beques Alfons Roig.