Grup Delax de l’Alcúdia millora el descans a tres pacients de fibromiàlgia

0
649


Divendres passat va tindre lloc en la sala d’actes de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia una jornada en la qual es va presentar un estudi de millora en el descans a tres pacients voluntàries diagnosticades amb fibromiàlgia.

El projecte es basa en un estudi clínic a cadascuna de les voluntàries. S’han fet una sèrie de proves científiques i s’han analitzant paràmetres que han fet possible que es fabricara un matalàs a mesura per a cada cas que després es va analitzar de nou per a comprovar el seu resultat.

A través de la signatura Viscoconfort de Grup Delax aquest estudi pioner a Europa naix amb l’objectiu d’aconseguir un descans saludable i intentar minimitzar “dolors” que afecta actualment 2,4% de la població adulta, la qual cosa suposa prop de 900.000 persones afectades al nostre país, segons l’estudi EPISER de la Societat Espanyola de Reumatologia.

La jornada va ser presentada per Conchín Crespo presidenta d’Associació fibromiàlgia “Som visibles”, associació destinada a persones amb fibromiàlgia, fatiga crònica, sensibilitat química múltiple, lupus i artrosi de l’Alcúdia i en la qual va acudir figures representatives com l’alcalde de la localitat Andreu Salom i altres representants de l’ajuntament com Àngels Boix responsable de benestar Social, sanitat, infància i atenció a la diversitat.

“Millorem el descans amb pacients de fibromiàlgia” títol de la ponència va ser presentada per Tomás Zamora, Enginyer biomèdic, professor de la Universitat Politècnica de València i principal responsable de l’estudi realitzat a les 3 pacients. En la seua intervenció molt amena i detallada es va explicar tot el procés de l’estudi realitzat a les tres persones per a poder combatre els trastorns musculoesquelètics actuals i les malalties que tenen aquestes dones voluntàries i com ha sigut la seua evolució.

A continuació, va prendre la paraula Vicente Barberá, director general de Grup Delax que també va intervindre en la cita presentant tota la trajectòria del grup empresarial instal·lat en el polígon de l´Alcúdia des de 2005, amb set patents, prop de cinquanta investigacions i explicant la importància que té el descans i com afecta el nostre comportament diari.

“Podem estar orgullosos de poder tindre en l´Alcúdia una de les indústries del descans referent a Europa quant a innovació, amb llicència de fabricació de productes sanitaris, i en el qual estem molt preparats per a fabricar matalassos d’última generació”. va destacar Barberá en la seua intervenció.

La ponència va tindre molt bon acolliment i participació entre tots els assistents, a més, les tres dones a les quals se’ls va fer l’estudi van donar testimoniatge de la millora favorable obtinguda en el seu descans. Els tres testimoniatges van coincidir destacant en el tracte d’amabilitat i proximitat que havien tingut durant tot el procés per part de l’equip humà.

“Per a mi ha sigut una experiència increïble pel tracte i interés que han oferit en nosaltres, a més, he notat molta millora i he deixat de passar tota la nit donant tornades en el llit”, afirmava Fina, una de les voluntàries en l’estudi en una de les seues intervencions davant de tots els assistents. Un altre testimoniatge va ser el de Anabel, en el qual va destacar que abans s’alçava totes les nits més de tres vegades i ara aconsegueix dormir sense despertar-se. I finalment, la tercera voluntària Esther va puntualitzar “Sincerament, m’ha costat molt adaptar-me al matalàs, però he aconseguit alçar-me el doble de bé, que el feia abans”.

La vesprada va concloure amb un “Sorprenent!”, així va definir Salom aquest estudi sobre el descans realitzat a tres veïnes de la localitat. I va afegir: “Fa temps que vinc escoltant la importància del descans, dormim, però no descansem. Hem d’aprofitar el fet que tinguem en l´Alcúdia una empresa, tecnològicament avançada, capdavantera i innovadora sent un motiu de satisfacció per a tots”.

Aquests tres casos d’èxit representen en l´Alcúdia la punta de l’iceberg, i un pas important per a la missió de Grup Delax. L’objectiu és estudiar en la millora del descans almenys cent pacients més amb fibromiàlgia diagnosticada i poder avançar amb la finalitat d’elaborar un informe més exhaustiu i fer ressò en les administracions públiques.