Alzira automatitza les comportes del canal de les Basses

0
139

L’Ajuntament d’Alzira ha automatitzat les comportes ubicades a la desembocadura del canal de les Basses amb el barranc de la Casella.

Amb esta intervenció «es milloren les mesures dirigides a controlar el pas de l’aigua tant del canal de les Basses com del barranc de la Casella» segons ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual.

Esta automatització permetrà l’obertura i el tancament de les comportes «de manera remota». Entre els treballs realitzats cal assenyalar la seua integració en el telecomandament de manera que el departament tècnic de la Regidoria d’Obres Públiques de l’Ajuntament «té la capacitat de contorlar l’obertura i el tancament de les comportes en funció del nivell de cabal del canal o del barranc, segons les necessitats i punts de les precipitacions».

D’esta forma el consistori confia en «millorar» el control i la capacitat d’emmagatzematge i evacuació de l’aigua. Pascual ha manifestat que d’esta forma «anem a protegir de manera més segura, si cap, el nucli urbà».

Amb les comportes automatitzades es podrà controlar, de forma remota, el nivell d’aigua quan el barranc baixe ple evitant que entre en el canal de les Basses, a més de reduir el tancament i temps d’obertura».