Un centenar de persones inscrites en la IV Jornada d’Aigües Potables d’Alzira

0
64
  • “El camí cap a les ciutats intel·ligents” tractarà els avantatges de la digitalització, mesura intel·ligent d’aigua o la reutilització del recurs

 

Més de 100 persones, entre alcaldes, regidors, tècnics i empreses participaran el dijous 24 de novembre en la 4a edició de les Jornades d’aigües potables i residuals que organitza l’Ajuntament d’Alzira a la Casa de la Cultura amb la col•laboració de la Generalitat Valenciana, Global Omnium, Tus Noticias de la Ribera i l’Entitat de Sanejament d’Aigües de la Ribera així com CVI, Control de vessament industrial.

 

Hui s’ha presentat en roda de premsa “El camí cap a les ciutats intel·ligents”, la jornada de 2022, a la que han assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, director de Màrqueting de Global Omnium, Elías Colom i José Furió, de CVI. El control i gestió de l’ús de l’aigua és un desafiament constant, en el qual les diferents administracions han de treballar per tal d’oferir opcions més adients. L’ús de noves tecnologies de la informació en el cicle integral de l’aigua permetrà millorar la seua gestió, reduir pèrdues en les xarxes de subministrament i avançar en el compliment dels objectius ambientals per a complir amb les normatives vigents tant de tractament, com de regeneració de les aigües.

 

Enguany tindrà un format de taules redones per tal de fer-la més àgil, l’objectiu es posar en comú les diferents accions que realitzen els consistoris de la Ribera per ser més eficients en la gestió de l’aigua. El repte és el foment de l’estalvi d’este recurs, de manera que supose així un estalvi energètic tant a nivell particular com en els camps de la nostra comarca, que cada vegada més pateixen l’abandó pel cost de l’extracció i abastiment d’aigua.

Més de 20.000 comptadors intel.ligents

En el cas d’Alzira s’instal•laran al llarg de 2023 vora 21.000 comptadors intel•ligents, segons el representant de Global Omnium, Elías Colom, “la mesura intel•ligent ajudarà a controlar fuites d’aigua, si persones majors que visquen a soles tenen algun problema”. En desembre es posaran els primers 1.000 comptadors intel•ligents a la zona de Sagrada Família aprofitant la seua incorporació a la xarxa d’aigua potable d’Alzira i en 2023 es posaran altres 20.000 a la resta de la ciutat.

 

Les IV Jornades de l’Aigua a la Ribera tenen també la finalitat d’informar sobre el recent PERTE de digitalització del cicle de l’aigua aprovat, del qual poden ser beneficiaris els ajuntaments i la resta d’administracions de gestió de l’aigua, així com operadors dels serveis de proveïment, sanejament i depuració d’aigua urbana en un o diversos termes municipals que superen els 20.000 habitants. En este sentit el representant de l’Entitat de Control de vessament industrial, José Furió, ha indicat que la seua entitat informarà de com demanar les subvencions europees per estalviar en consum d’aigua.

 

En este context Gómez ha parlat de la importància d’alinear esforços entre totes les parts implicades i treballar en el compromís de la sostenibilitat del cicle integral de l’aigua, la modernització dels sistemes de gestió, la millora de l’eficiència, la reducció de les pèrdues i l’augment de la seguretat del subministrament.

 

Els interessats a assistir han d’inscriure’s al següent enllaç https://controlvi.com/jornadas-sobre-aguas-potables-y-residuales-en-la-ribera/

 

PROGRAMA

10.00 h INAUGURACIÓ JORNADA                                                            

 

Diego Gomez- Alcalde d’Alzira

Juan Ángel Conca – Gerent de l’EPSAR

10.30-11.00 h Taula 1 “La eficiència de l’aigua i ciutats intel·ligents: Avantatges de la digitalització”

  • Jose Manuel Prieto. Alcalde de Gandia
  • Marta Trenzano. Alcaldessa d’Algemesí
  • Fernando Pascual, Regidor de Serveis Urbans, Ajuntament Alzira

 

11.00- 11.30 h   Taula 2  “Oportunitats de digitalització per a municipis: PERTE”

Dolores Navarro-Alcaldessa de Carlet

Andreu Salom- Alcalde de L’Alcúdia

Pedro Fresco- Director General de Transició Ecològica  GVA

 

11.30-12.00 h Taula 3 “Tecnologies IOT  i mesura intel·ligent de l’agua

Maria Clemente- Responsable Telelectura MACSA

Francisco Escribano. Cap vessaments Industrials de l’EPSAR

Helios Rodríguez- CEO & Founder NESPRA

 

12.00-12.30 h Taula 4 “Reutilització de l’aigua: Millores mediambientals”

Manuel Planells, Secretari de la Sèquia de l’Or

José Carbonell- Secretari General del Col·legi d’enginyers Agrònoms

Pablo Ruiz Molina – Consultor de Projectes AZUD

 

12,30-13,00 h Com presentar un PERTE?: Oportunitats en municipis de la Ribera

César Bonilla Bou – Responsable Sector Público FI Group

 

12:30 a 13:00  h VI D’HONOR cortesia de l’Ajuntament d’Alzira