El fort vent s’allargarà fins dijous a la Ribera

0
185

El pas d’un front i la posterior formació d’una borrasca molt profunda al Mediterrani, anomenada Denise, ens deixarà un temporal de vent dur, però breu. La nit i la matinada de dimarts seran molt ventoses, especialment al nord, amb ràfegues que superaran els 100 km/h. A la resta també tindrem fortes ratxes de vent i temporal marítim, amb ones que fora de la protecció de la costa, superaran els dos metres d’altura.

Al llarg del dia, el vent anirà amainant i girarà a ponent, de tal manera que durant la vesprada seran les comarques centrals i sud del golf de València, les zones més ventoses. Encara durant la matinada de dimarts es registraran alguns ruixats a l’interior, però el dia serà variable en general, amb molts núvols mitjans que es formaran per causa del vent. Ja de vesprada tornarà a arribar un front que provocarà un augment dels núvols a l’interior i a última hora del dia s’esperen ruixats al Racó d’Ademús i als Ports. Les temperatures baixaran i la majoria de les màximes estaran entre els 12 °C i els 16 °C. A la costa seran més elevades, amb valors de 19 °C a 21 °C.

Dimecres ens afectarà un nou front, amb molts núvols i risc de ruixats dèbils fins a primera hora de la vesprada a l’interior central i nord. A última hora del dia s’obriran clarianes. El vent bufarà de ponent entre fort i molt fort i les temperatures pujaran clarament. S’esperen valors de 24 °C a 26 °C al litoral i prelitoral central i sud.

Al llarg de dijous podem donar per acabat l’episodi de vent fort. Durant el matí encara tindrem ponent i de vesprada el vent girarà a sud. Dia amb intervals de núvols, més compactes a l’interior central i nord, amb risc de precipitacions dèbils. Les temperatures baixaran a l’interior de Castelló i a la resta es mantindran sense canvis.

Divendres arribarà un nou front. Durant el matí els núvols seran abundants, amb alguna precipitació a l’interior. Ja de vesprada s’obriran clarianes i el vent girarà a mestral. També durant la vesprada es podrien reactivar alguns ruixats al litoral de Castelló. Les temperatures es mantindran sense canvis.

À PUNT