Alzira ubica una zona d’aterratge d’emergència a les Valletes de Bru

0
209

S’inicien els treballs d’adequació d’una zona d’aterratge d’emergència al nucli habitat Valletes de Bru

 

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira ha visitat hui els treballs d’adequació d’una nova zona d’aterratge d’emergència provisional, a disposició del Grup Especial de Rescat en Altura GERA del Consorci provincials de Bombers de la Diputació de València. Esta nova zona, s’ubica a la parcel·la de titularitat municipal número 120 del polígon 26, ubicada en el centre del nucli habitat de Valletes de Bru.

 

La intervenció prevista suposarà l’habilitació d’aquesta zona en un punt d’accés ràpid per a les brigades d’emergència helitransportades que podran fer ús d’esta en cas de necessitat per rescat, assistència mèdica urgent o evacuació de persones amb mobilitat reduïda en situacions d’incendi forestal. Cal destacar que esta nova instal·lació no suposa cap canvi respecte a la base ubicada en Tulell.

 

Els treballs els realitzaran les brigades de prevenció d’incendis forestals del Consorci de Bombers de la Diputació de València i en esta primera fase consistiran en l’eliminació de la vegetació forestal existent fins habilitar en una zona amb pendent menor del 3%, una superfície mínima de 30 x 30 metres lliure d’obstacles i línies elèctriques. Posteriorment es portaran a terme altres actuacions que milloren les condicions de la parcel·la com a zona d’emergència.

 

Segons declara el regidor responsable de l’Àrea, Pep Carreres “L’execució d’aquesta intervenció respon a una reivindicació històrica dels veïns de Valletes de Bru i a una necessitat del Consorci Provincial de Bombers. La proximitat d’aquest punt a sòl forestal i la cobertura que ofereix a un nucli de població amb tant de risc, com és Valletes de Bru, fa que l’habilitació d’aquesta zona d’aterratge siga molt adient per fer front a situacions d’emergència per incendi forestal”