Gastro Ribera promocionarà el producte km0 a Algemesí

0
173

Després de l’èxit collit al llarg de tres edicions, Gastro Ribera torna aquest mes de novembre amb una important novetat: la celebració esdeveniment gastronòmic centrat en el producte km0 de la Ribera de Xúquer i obert a tots els públics que se celebrarà el diumenge 27 de novembre a Algemesí.

La quarta edició de Gastro Ribera, la proposta d’un novembre gastronòmic a la Ribera de Xúquer, s’uneix a altres iniciatives d’impuls i promoció del producte local com un concurs de cuina creativa en format showcooking per a escoles de cuina, un intercanvi entre escoles de cuina i hostaleria i l’edició d’un llibre de receptes per a donar a conéixer la riquesa gastronòmica de la zona.

Gastro Ribera naix amb l’objectiu de posar en valor la gastronomia de la Ribera de Xúquer, un element molt vinculat al paisatge i, per descomptat, al turisme.

I Trobada Gastro Ribera km0

El diumenge 27 de novembre, la trobada Gastro Ribera km0 serà una cita ineludible per a totes les persones amants de la gastronomia que vulguen conéixer de prop els productes de la Ribera. L’esdeveniment comptarà amb un mercat de productors locals amb degustacions, showcooking de les tapes creatives que participen en el concurs d’enguany, així com de plats tradicionals de diferents poblacions. La trobada se celebrarà durant tota la jornada del diumenge al carrer de la Vall d’Albaida, 28, d’Algemesí, també conegut com la Placeta del Pla, amb accés gratuït i possibilitat de participar en les degustacions mitjançant la compra de tiquets directament en la carpa de l’organització o de forma anticipada en https://www.paypal.com/instantcommerce/checkout/5zmukdq6bk8lg

La trobada Gastro Ribera km0 comptarà amb tres zones diferenciades: zona concurs de tapes, zona “El millor de cada casa” i zona productors/mercat.

Concurs de Tapes Innovadores

La zona concurs de tapes oferirà durant el matí del diumenge 27 de novembre showcookings continus de la mà de les escoles que participen en el I Concurs de Tapes Innovadores amb productes locals. Es tracta d’una de les novetats d’aquesta edició de Gastro Ribera, un concurs en el qual podran participar centres formatius que, prèvia presentació del projecte, foto i recepta, hauran d’elaborar en directe una tapa creativa amb productes km0 de la Ribera de Xúquer.

Es tracta d’una iniciativa de l’Àrea de Turisme del Consorci de la Ribera amb l’objectiu de donar a conéixer, promoure i posar en valor els productes de proximitat i la seua utilització en la cuina, a més de posicionar la Ribera de Xúquer en el mapa gastronòmic i fomentar sinergies entre els futurs cuiners i els centres formatius d’hostaleria.

Mercat de productors i degustacions
Després del bon acolliment del mercat de productors que es va celebrar en la passada edició de Gastro Ribera, dirigida únicament a xefs i professionals de la gastronomia i el turisme, aquest esdeveniment es convertirà en una de les zones principals de la I Trobada Gastronòmic Gastro Ribera, que se celebra el diumenge 27 de novembre a Algemesí.

Les persones assistents podran descobrir i degustar, mitjançant la compra de tiquets, alguns dels productes insígnia de la zona: cítrics de la mà de Narancello i Naranjamanía, formatges i embotits de la formatgeria Brenda d’Alzira, salses de Laverdi Gurmet de Llombai, els vins i vermuts de Celler de la Muntanya, mel i melmelada d’elaboració pròpia de 10 Eixams, formatges artesanals d’Escrivà, granissats de fruita ecològica de Granny, productes ecològics de Basquet a Casa o caquis de la D.O. Kaki de la Ribera, també en la seua versió hoshigaki, mitjançant la tècnica d’assecat a mà tradicional que desenvolupa Hoshigaki Spain. Les organitzacions D.O Arròs de València i la Junta Local Fallera d’Algemesí tampoc faltaran a la cita en la Placeta del Pla d’Algemesí .

Durant la Trobada Gastronòmica també es donaran a conéixer les experiències turístiques basades en la gastronomia proposades per aquelles empreses que donen a conéixer la Ribera de Xúquer a través d’activitats com rutes cicloturistas entre arrossars o visites als horts i a museus vinculats a productes tradicionals com la mel o el xocolate, entre altres.

El millor de cada casa
Una altra de les zones de la Trobada Gastronòmica estarà dedicada a una nova iniciativa de Gastro Ribera: “El millor de cada casa”, que segueix la línia d’anteriors projectes com les paelles cuinades pels alcaldes de les localitats.

Així el dia 27 de novembre, en la zona “El millor de cada casa”, les poblacions d’Algemesí, Cullera, Catadau i Sueca presentaran un plat o postres típiques de cada municipi elaborat amb producte local. L’Ajuntament d’Algemesí tractarà de conquistar els assistents amb el seu tradicional arròs, que tindrà durs contrincants amb la paella de Cullera, l’arròs amb fesols i naps de Catadau o la paella de Sueca. Els amants del dolç trobaran irresistible la reganyà d’Alzira. A més, amb l’objectiu de promocionar els plats més emblemàtics de la Ribera, enguany s’editarà un llibre amb les receptes elaborades pels municipis participants.

La Trobada Gastronòmica de Gastro Ribera 2022 té l’objectiu de posar el valor els productes km0 de la Ribera i destacar la seua importància en la cadena de valor del turisme gastronòmic: des del producte de l’horta fins al plat, una experiència a través dels cinc sentits que conclou en el paladar.

Gastro Ribera 2022 està organitzat pel Consorci de la Ribera i l’Ajuntament d’Algemesí, amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Turisme de la Generalitat a través de la marca L’Exquisit Mediterrani, la Xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC), València Turisme (Diputació de València), l’Ajuntament d’Alzira, l’Ajuntament de Sueca, l’Ajuntament de Catadau i el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.