L’UCI de l’Hospital d’Alzira s’ha reforçat amb 49 sanitaris des de la reversió

0
119

Atenció dels pacients crítics

 

 

  • Suposa un increment del 72,3% de la plantilla estructural d’Infermeria i zeladors des de la reversió

 

  • Un dels principals objectius de la Conselleria de Sanitat per a realitzar este increment ha estat el de donar major qualitat d’atenció al pacient crític, així com millorar les condicions de treball dels professionals del Servei

 

Alzira (14.11.22). L’Hospital Universitari de la Ribera ha reforçat la plantilla estructural d’Infermeria i zeladors de la seua Unitat de Vigilància intensiva (UCI) en un 72,3% des de la reversió, duta a terme l’1 d’abril de 2018.

 

A això, cal afegir la incorporació de 2 fisioterapeutes més en exclusivitat per a esta Unitat, que no existien abans de l’assumpció de la gestió de l’Hospital per part de la Conselleria de Sanitat.

 

D’esta manera, l’UCI de l’Hospital d’Alzira compta, en l’actualitat, amb una plantilla estructural d’infermers, auxiliars d’Infermeria, zeladors i fisioterapeutes composta per 114 professionals, que donen cobertura als 27 llits que té esta Unitat.

 

Proporcionalment, la categoria de zeladors és la que més s’ha incrementat, passant dels 3 zeladors que hi havia en 2017 als 9 que existeixen actualment; li segueix la d’auxiliars d’Infermeria, que ha passat de 21 professionals en 2017 als 34 que s’han aconseguit després de la reversió, mentre que els infermers han passat de ser 42 en 2017 a 67 en l’actualitat. La categoria de fisioterapeutes, per part seua, ha passat d’1 a 3 professionals.

 

Cal destacar que l’UCI, juntament amb el d’Urgències, va ser un dels primers serveis en els quals la Conselleria de Sanitat va realitzar un increment de plantilla després de la reversió, conscient de la falta de professionals que patia este servei amb l’antiga concessionària i les deficients condicions laborals dels seus treballadors. Referent a això, cal destacar que s’ha ampliat i millorat les instal·lacions destinades al descans del personal d’esta Unitat, llargament reivindicades pels professionals.

 

Així, la de millorar les condicions de treball dels professionals de l’UCI ha estat la principal motivació que la Conselleria de Sanitat ha tingut per a realitzar este increment de plantilla, amb l’objectiu últim de millorar la qualitat de l’atenció sanitària dels pacients crítics de la Ribera.