L’Alzira-Athletic supera els 4.000 espectadors i els 100.000€ de recaptació

0
765
El president del club Juan A. Sanjuán amb el president de la Comissió del Centenari Xavier Ferri

El partit de Copa del Rei disputat anit al Suñer Picó entre la UD Alzira i l’Athletic Club de Bilbao ha sigut una de les fites més importants de la història centenària del futbol a la capital de la comarca i del club blaugrana.

Sols comparable a aquell amistós, Alzira-Ajax d’Amsterdam, de la dècada dels 80, però superat en esta ocasió en ser un partit oficial de la Federació Espanyola de Futbol.

Mai he vist un ambient a les rodalies de l’estadi com el d’ahir amb milers d’aficionats dels dos equips ataviats amb bufandes i camisetes roig i blanques i blaugranes convivint amb una gran armonia que es va traslladar després a l’interior del coliseu alzireny.

A ressaltar l’excel.lent imatge que ha donat tant la ciutat com el club al món futbolístic nacional en no registrar-se cap incident tot i superar els 4.000 aficionats els que es donaren cita per presenciar un espectacle futbolístic que també va a estar a l’altura davant l’excel.lent rendiment dels Tigres de Marc Garcia, que acaba de començar la seua carrera d’entrenador, front als Lleons del txingurri Valverde, un tècnic consagrat que ha dirigit també a equips de la talla del València CF i del FC Barcelona.

El regidor d’Esports Fernando Pascual, ha ressaltat que «haja sigut un espectacle inoblidable per a l’afició al futbol d’Alzira i de la comarca».

A més ha suposat tot un gran baló d’oxígen per al club que presidix, Juan A. Sanjuán, donat que permetrà arribar al final de temporada sense sobresalts  i amb el balanç econòmic quadrat.

Atenent a les informacions procedents de l’entitat centenària en vengueren unes 2.700 entrades de general i al voltant de 1.000 en tribuna. A una mitjana de 50 euros, donat que els abonats pagaven 40€ i la resta d’aficionats 60€ suposa una recaptació aproximada de 50.000 euros. En tribuna hi havien més espectadors però algun que altre centenar entraren amb invitació. Pel que fa a general es vengueren unes 2.400 a 25 euros, de mitjana, amb un total que pot aproximarse als 60.000€. Cal advertir que estes dades no son oficials però sí aproximades.

Hi hagueren un total de 4.200 espectadors, però entre ells cap contar amb els prop de 300 jugadors de l’escola de futbol de la UD i els menors de 12 anys que només pagaven 5€. Sens dubte una important injecció moral i econòmica tot just el mes del seu centenari que li permetrà reforçar l’equip en el mercat d’hivern per salvar la categoria. Si els alumnes del jove mestre Marc s’apliquen com anit durant el segon temps, l’objectiu de mantindre la categoria serà més que factible. El nou mister deia hui en les xarxes socials; «Ahir vaig viure moments que ja no oblidaré mai. Ser de la UD Alzira, era motiu per sentir orgull, estar al Suñer ahir, era un constant estat de pell de gallina».

Cal felicitar al president, directiva, jugadors i cos tècnic perquè entre tots feren possible que Alzira i la UD mostraren, anit, un nivell de primera a tots els efectes.

Riberaexpress