Las conselleria enderrocarà un edifici amb 100 vivendes al Raval d’Algemesí

0
110

La conselleria d’Habitatge anuncia l’enderrocament de l’edifici d’habitatges públics al barri del Raval per al 2023

 

Ahir l’alcaldessa Marta Trenzano i la regidora de Benestar Social, Anna Girbés, es van reunir amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Héctor Illueca, el director de l’EVHA, Rafael Eloy Montero i la directora general d’Habitatge, Elena Azcárraga. El motiu de la visita a Algemesí ha estat tractar actuacions en matèria d’habitatge al municipi, en especial posar en comú l’estat del projecte d’enderrocament de l’edifici d’habitatges públics del barri del Raval.

Aquest enderrocament és una demanda fortament reivindicada per la ciutadania durant molts anys. L’edifici estava constituït per 5 escales i acollia unes 100 vivendes, amb una extensió total d’uns 2.300 metres quadrats. No obstant, segons l’informe coordinat des de la Conselleria, el valor de les reparacions necessàries que retornarien estabilitat, seguretat, estanquitat i consolidació estructural a l’edifici supera el límit del deure normal de conservació, per la qual cosa es conclou que l’edifici es troba en situació legal de ruïna.

Després d’una reunió a l’Ajuntament, les autoritats s’han dirigit on està situat l’edifici que s’enderrocarà, en paraules del conseller, “a mitjans de l’any 2023 amb un pressupost de al voltant els 700.000 d’euros procedents de la Generalitat Valenciana.” A més, Ilueca ha informat que el passat mes d’octubre l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha) ja va licitar tot el projecte de redacció i execució de les obres de la demolició, que es troba actualment en fase d’adjudicació entre les cinc empreses presentades.


Per part seua, l’alcaldessa ha agraït a la Generalitat la posada en marxa d’aquesta obra tan demandada i ha explicat que la idea per al futur solar és “oferir un espai obert, plaça o parc, amb un centre de participació ciutadana nou per a fer la vida més còmoda i agradable”.


Les dues administracions han enfortit els objectius comuns de resoldre l’actual problemàtica social i de seguretat que ofereix l’immoble, en un greu estat de deterioració, i continuar propiciant millores en aquest barri.

A més, s’ha aprofitat la visita per a comprovar de primera mà l’actuació a punt de finalitzar del Parc Salvador Castell (Fase IV), projecte que també compta amb una forta inversió de la Generalitat Valenciana.