PP, ERC, Cs i Compromís demanen ampliar el barranc de la Casella en els pressupostos de l’Estat

0
160

Els Grups Parlamentaris Popular, Republicà (ERC), de Ciutadans i Plural (Compromís) han presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per tal que el Govern Central destine 26 milions d’euros per ampliar el barranc de la Casella i fer un nou enllaç entre la CV-41 i la CV-50 al terme d’Alzira.

El PP ha presentat dos esmenes diferenciades; una de 6 milions per «remodelar l’enllaç CV-41 amb laCV-50 a nivell cota 21m». I altra de 5,6 milions per tal que s’amplie el barranc de la Casella «així com els barrancs de l’Estret i de Vilella».

L’esmena de Ciutadans, reclama «una partida finalista per evitar inundacions a Alzira» pressupostada en 26 milions d’euros.

Mentre les esmenes de Compromís i ERC, molt semblants i més detallades reclamen al Ministeri per a la Transició Ecológica una partida de 26 milions d’euros per executar les solucions a les inundacions d’Alzira «estimades per Typsa».

Els dos grups reclamen l’ampliació del barranc de la Casella «des de la tancà de Sant Antoni fins el Xúquer». Remodelar l’enllaç de les carreteres CV-41 amb la CV-50 «per a disposar de l’espai de l’actual malecó de protecció». I la «regneració dels terrenys del frustrat Centre Comercial Vilella perquè siga un parc urbà i actue com a tanc de tempesta».

Encara que l’esmea del grup Parlamentari Republicà afegix «l’eliminació del pont de Xàtiva».

Cal recordar el compromís adquirit per estes formacions polítiques amb la Federació de les associacions de veïns d’Alzira, per reivindicar, presentant estes esmenes als pressupostos, solucions per evitar les inundacions en els barris més baixos de la capital de la comarca.