Marc Garcia (UD Alzira):»Estic convençut que guanyarem a l’Athletic»

0
266
Marc Garcia (dreta) a la banqueta del Suñer Picó en la final de la Copa Federació

El jove entrenador de la UD Alzira, Marc Garcia, amb tan sols dos setmanes com a primer tècnic, s’enfronta el pròxim diumenge a un repte amb el que «mai havia somniat» ni més ni menys que a tot un Athletic de Bilbao que vindrà amb totes les seues estrelles, en la primera eliminatòria de la Copa del Rei.

Dons en lloc d’estar preocupat i perquè no esglaiat, este gestor de grup en una acadèmia d’oposicions de València ens respons de bones a primeres, «estic convençut que anem a guanyar-li a l’Athletic, li ho he dit a la meua plantilla».

Ambiciòs, però també molt estudiòs dels contraris i dels sistemes a utilitzar per buscar-li les cosconelles als rivals, treballa a fons al llarg d’esta setmana com els Tigres del Xúquer poden devorar als Lleons de San Mamés. D’una banda ja s’ha agenciat dos analistes; un de baló parat i altre de pilota en joc, Mario i Jorge Lucas que formen part del seu staff per tal de salvar a l’Alzira del descens, que és la principal missió. Però que volen començar donant un cop damunt la taula en mostrar-se segurs que David pot vèncer a Goliat.

Contracolp i baló parat

Davant el conjunt de Valverde intentaran explotar les principials virtuts dels blaugranes; «el baló parat» i «com ixir de la forta pressió que fan al centre del camp per tal de tindre espais per arribar amb certa facilitat davant els dominis de Unai Simon». El seus sistema favorit, «el mare», com diu ell, és el 4-4-2 que utilitzarà, preferentment «quan no tingam el baló» i canviar en fase més ofensiva al 4-3-3 o bé al 4-5-1. Els canvis de sistema «requerixen temps» diu el tècnic d’Alzira, de tan sols 32 anys que fa quatre dies corria per la banda, intenta inculcar als seus jugadors als que considera «molt competitius».

La festa i els jugadors

Però la seua principal preocupació davant el partit del diumenge al Suñer Picó (21h) és com afectar el menys possible «la festa que està generant-se a Alzira al voltant d’este partit. La festa és necessària per a generar una gran assistència de públic, però ells no estan habituats a este context, estic segur que alguns es creixeran però altres no».

Les dimensions (105×65) i la gespa natural del Suñer Picó beneficien als lleons, entén Marc Garcia, «si jugarem a Venècia, un camp de gespa artificial amb el que en dos passos estas davant del porter, l’Athletic ho tindria en xinés«.

Per al mercat hivernal li agradaria «incorporar a jugadors» perquè «jo no he fet esta plantilla, tan sols vaig aconsellar a un jugador», però amb l’actual està segur que l’equip «salvaria la categoria».

Per a Marc «la pissarra, la tablet i el video son esencials, li dediquem moltes hores a més de molta passió i dedicació«.

I culmina esta entrevista mostrant-se «molt optimista» respecte a esta primera eliminatòria de la Copa del Rei, «estic convençut que anem a guanyar, li ho he dit a la meua plantilla», optimisme que contagia a tots els que estan al seu voltant, cas d’aconseguir-ho es mereixeria un bon contracte, primer pas per a ser un professional de la banqueta que és la seua màxima aspiració actualment.

Amb apenes una temporada i dos mesos d’experiència com a segon entrenador, Marc Garcia aspira a tot, però en primer lloc a triomfar de la mà de la històrica i centenària UD Alzira.

Riberaexpress