Vias y Construcciones i CHM construiran el Palau de Justícia d’Alzira en desembre

0
202

La unió temporal d’empres formada per Vias y Construcciones i CHM Obras e Infarestructuras construirà el Palau de Justícia d’Alzira després que la Mesa de Contratació l’haja adjudicat a esta UTE, segons el Col.legi d’Advocats d’Alzira.

Esta unió temporal va obtindre una puntuació de 89,89 punts, sent la màxima concedida per la Mesa de Contractació entre les empres que optaren al concurs d’obres convocat per la conslleria de Justícia.

La seua oferta contempla una inversió de 16 milions d’euros i un termini d’execució de 20 mesos a partir del pròxim mes de desembre, data prevista per a l’inici de les obres segons manifestà, recentment, la consellera Gabriela Bravo a les companyes d’Onda Cero la Ribera.

L’adjudicació del Palau ha tardat quasi 6 mesos, després que el passat 30 de maig finalitzara el termini per a la presentació de les corresponents ofertes.

El president del Col.legi d’Advocats d’Alzira, Agustin Ferrer, ha valorat «positivament» la notícia perquè després de molts anys de reivindicacions «les obres començaran de forma imminent».

Cinc plantes, un soterrani i 200 professionals

La nova seu judicial, prevista en un solar de l’avda Lluís Suñer, comptarà amb cinc plantes i un soterrani amb capacitat per a 69 places d’aparcament per al personal i 56 de rotació per a la ciutadania. Podrà albergar a més de 900 persones diàriament, uns 200 professionals i 700 usuaris i usuàries. Tindrà 41 sales per a diferents usos i 49 despatxos. Totes les dependències comptaran amb llum natural -cosa que no ocorre en l’actual edifici- i estarà dotat amb els més moderns sistemes de seguretat i amb-fort tèrmic, a més de que serà completament sostenible.

En la planta baixa estarà el Registre Civil i la sala de noces. També se situaran ací les sales de vistes amb zones separades per a detinguts i víctimes, el jutjat de guàrdia amb accés independent i els espais per a advocats i procuradors.

En la resta de l’edifici se situaran els set jutjats ja existents i s’ha reservat espai per a altres nous òrgans judicials. També es disposarà d’espai per a la Fiscalia, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes, l’Institut de Medicina Legal, la Unitat de Valoració Forense amb cambra Gesell i la Unitat de Valoració Integral Forense.