Alzira projecta instal.lar reg per sudoració a la Muntanyeta

0
238

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira ha elaborat un projecte destinat a instal.lar el sistema de reg per sudoració o exsudació a la Muntanyeta i al horts comunitaris.

Este sistema de reg consistix en una goma porosa que exuda aigua per la totalitat de la seua superfície. La goma és de material tèxtil i mitjançant xicotets porus expulsa l’aigua de manera uniforme, fet que provoca una línia d’humitat per tota la seua superfície. Amb este sistema s’aconseguix «estalviar una gran quantitat d’aigua» segons el regidor de Medi Ambient «donat que s’optimitza al màxim perquè no s’evapora».

Carreres confia en qué els pressupostos municipals de 2023, «contemplen la inversió que requerix este sistema de reg donat que el projecte ja algun temps que el tenim a punt».

El PP ha denunciat hui que la majoria dels 2.000 plançons que es plantaren fa un any per la Fundació Forest Project amb la col.laboració del consistori «s’han secat per abandonament».

El responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient justifica que s’hagen secat «davant les elevades temperatures del passat estiu i per la ausència de matèria orgànica en la Muntanyeta, al plantar-los sobre pedra, fets que han provocat l’estress hídric».