Isaura Navarro; «La lluita contra el canvi climàtic al que més interesa és al nostre camp»

0
117

La nova consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, considera que la «lluita contra el canvi climàtic al que més interesa és al nostre camp», manifestació que va fer a la vesprada d’ahir a l’Alcúdia durant la inauguració de la Fira Gastronòmica.

Navarro explica que «Agricultura i Medi Ambient son dos espais relacionats» i que la pèrdua de collita tant en la campanya citrícola com en la del caqui «són una conseqüència del canvi climàtic» que s’ha apreciat especialment durant l’últim estiu i la tardor. La consellera, que ha sustituït recentment a Mireia Mollà es mostrà rotunda respecte «al suport als agricultors» del seu departament, especialment en estos moments de crisis de producció.

Navarro, acompanyada per l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, va visitar les casetes de la mostra i va asaborir embotits i vins valencians.

Salom es mostrà molt satisfet perquè «hi haguera més fira que mai després de dos anys i un mes» a conseqüència de la pandèmia. Comentà als mitjans de comunicació que l’Alcúdia «és un poble molt participatiu» i que «el bon oratge farà que al igual que durant esta inauguració la fira estiga a tope de gent durant el cap de setmana».

Per la seua part el president de la fira, Lluís Ribera, va detallar a Riberaexpress alguns dels productes que més han cridat l’atenció com un formatge d’Extremadura elaborat amb llet crua en lloc de amb llet pasteuritzada, els embotits de Teurel amb llonganitza de Pasqua de porc ibèric, l’excel.lent xarcuteria de la Plana de Vich i les anxoves de Santoña (Cantabria).