Carcaixent fa una activitat de neteja este dissabte dins la campanya Mans al riu

0
59

Carcaixent es suma un any més a la campanya “Mans al riu”

 

L’Ajuntament de Carcaixent s’adhereix aquest dissabte 5 de novembre a la tretzena edició de «Mans al Riu», la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. Esta campanya, que se celebra anualment des de l’any 2010, busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden.

Es tracta d’una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que «cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura». Per això i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

“Mans al riu”, que compta amb el patrocini de Global Omnium i d’Ecovidrio, s’organitza en dos línies d’acció diferenciades: el voluntariat enfocat a la participació de particulars i famílies i, a certs municipis, com una campanya especial pel públic escolar, per a que les noves generacions coneguen, des d’una proposta lúdica i didàctica, els problemes a què s’enfronten els ecosistemes naturals.

Ana Garrigues, Regidora de Medi Ambient, anima la ciutadania del municipi a sumar-se a l’acció i col·laborar en la conservació i millora dels nostres ecosistemes. Totes les persones que vulguin unir-se a aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d’acudir el dia 5 de novembre, a les 10 hores, al Pont de l’Horta, des d’on s’accedirà al punt d’actuació. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654.076.533).