Reclam homenatja la UD Alzira publicant «Els tigres del Xúquer»

0
169

Reclam Editorial homenatja a la centenària UD Alzira en la seua nova publicació

 

David Salvador Sàez escriu ‘Els Tigres del Xúquer’, la història de ficció d’un jove, Marcel, que, després de vindre amb la seua família des de Brasil a Alzira descobreix el futbol en el pati de la seua escola. Este serà l’inici  d’una gran afició per l’esport i admiració pel club local: la UD Alzira

 

Res no se sent com el que és de casa. La nova obra de Reclam Editorial elabora un merescut homenatge a la UD Alzira de la mà de David Salvador Sàez (Alzira, 1981), autor local. El propi escriptor, amb experiència amb altres títols editorials, analitza el motiu de la manca d’obres literàries sobre el futbol modest i els equips de futbol històrics de la nostra terra: “Ja hi han algunes històries transformades en sagues que són molt llegides per els nostres menuts per tant, publicar un llibre infantil d’un equip de futbol local és arriscat. Per això pense que és molt important que des de el inici de la concepció d’un projecte d’aquestes característiques l’autor ha d’escriure una història que a més de retre homenatge al equip de futbol siga universal i que qualsevol aficionat al futbol, siga del equip que siga, puga sentir-se identificat.”

Els tigres del Xúquer’ conta la història de Marcel, un jove que es desplaça amb la seua família des de Brasil fins a Alzira, quan ell només té sis anys d’edat. Al pati del col·legi, este jove descobreix una de les seues passions: el futbol. Arrel de jugar molt, desenvolupa un interès i habilitat molt gran en este esport. A més, comença a ser aficionat de la UD Alzira, un club centenari. Una història que, segons l’autor, reflexa l’esperit d’este esport: “Marcel fa seu el propi futbol que és universal, que no entén de cultures i que es patrimoni de la humanitat. No importa d’on sigues, ni quines siguen les teus conviccions a la vida, el futbol està per damunt de totes eixes característiques humanes. Estic segur que una part de tota la afició de la nostra UD Alzira han vingut a Alzira des d’altres llocs d’Espanya i inclús del món fent seu al nostre equip i gaudint de cada partit. És la màgia del futbol que poc a poc camina de la mà de la societat i cada vegada és més inclusiu i universal”.

El llibre es publica en dates importants per a l’entitat de la capital de la Ribera. Classificats per a la final de la Copa Federació, que es disputarà hui 2 de novembre contra l’Arenteiro, la UD Alzira viu els mesos més exitosos dels últims anys. Un fet que, referma, encara més, l’amor del poble d’Alzira per l’equip blaugrana: “El sentiment de pertinença és gran. Les persones poden ser socis o no de la UD, anar o no a veure els partits però el que està clar és que tot el mon coneix la UD i inclús quan escoltes el seu nom sempre traus un somriure per l’estima i respecte que hi ha davant aquest equip. Com a alzireny, mestre i autor de literatura sempre tindré l’orgull d’haver escrit aquest projecte i portar-lo per a on vaja dins de la meua carrera professional”, afirma David Salvador.

Esta obra serà presentada en públic el pròxim dimarts, 15 de novembre, a les 19:00 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira, només dos dies després de que el conjunt blaugrana reba en el Lluís Suñer a tot un històric del futbol espanyol com l’Athletic Club de Bilbao en la Copa del Rei. Sens dubte, una data d’efervescència futbolística en la capital de la ribera.