Acaba el mes d’octubre mes caloròs des que hi han dades

0
80

Dimecres es canalitzarà vent de gregal moderat al litoral i tindrem núvols d’acumulació. De matí boirines i núvols baixos abundants, i de vesprada més ullades de sol, però amb possibilitat d’algun ruixat en punts de muntanya de l’interior nord. Baixaran les màximes.

DIMECRES 2

Per a dijous tornarem a parlar d’un altre front de ponent. Despertarem amb núvols abundants que avançaran cap al litoral. Es pot escapar algun ruixat, però seran dèbils i aïllats. El vent bufarà moderat de ponent, amb alguna ratxa per damunt dels 50 km/h, i per això tornaran a pujar les màximes, sobretot al litoral.

Per a divendres tornarem a parlar d’un altre front, tot i que la nuvolositat no serà tan abundant i veurem més ullades de sol. El vent bufarà moderat de mestral al nord, i en els punts més exposats es podria registrar alguna ratxa forta, per damunt dels 100 km/h. Les màximes tornaran a baixar, però continuaran elevades, exceptuant el nord, on les màximes quedaran per davall dels 14-15 °C.

Per a dissabte la situació millorarà. Tornarà a dominar el sol, amb una visibilitat excepcional. El mestral anirà a menys i això farà que les màximes tornen a recuperar-se al nord. A la resta es mantindran sense canvis o pujaran una mica en punts del centre del territori.

Predicció meteorològica per a la resta de la setmana

Aquest mes d’octubre acaba com l’octubre més càlid des que tenim dades tant a Espanya, com en altres països europeus. Al nostre país s’han batut rècords de temperatura, tant de mínimes com de màximes.

Durant l’última setmana d’octubre i fins i tot durant el pont de Tots Sants les temperatures han sigut més pròpies de l’estiu que de la tardor. És més; alguns dels rècords han polvoritzat literalment rècords anteriors, per diversos graus de diferència.

À Punt