Mónica troba l’amor a Alzira després d’anys de patir maltractes a Barcelona que expresa en un llibre

0
1242
Portada del llibre escrit per Mónica per ajudar a altres víctimes de maltractaments psicològics

Mónica Muñoz (Barcelona, 1972) ha expresat en el llibre «El miedo de mi vida» el terror que va patir durant 29 anys de maltractament psicológic per la seua parella, periode en el que va perdre més de 20 quilos

L’objectiu d’esta obra publicada per l’editorial Cercle Roig no és altre que «ajudar a altres dones»

A Alzira ha recuperat la «sensació de llibertat» i tornat a ser la xiqueta de 16 anys

 

 

El lector trobarà la història en primera persona d’una dona que, durant més de 29 anys, va ser víctima de maltractaments psicològics per part de la seua parella. I descobrirà el relat sincer que com ella mateixa expressa va ser jutjada sense dret a rèplica, per tot un entorn comú que coneixia únicament la versió del seu botxí.

«Vaig perdre el meu treball i vaig haver d’eixir d’una casa, que també era meua, només amb la meua roba, a més de bregar amb una campanya de difamació. I tot això, des del més absolut silenci. Sens dubte, va ser el preu de la meua llibertat, però malgrat tot el viscut, hui soc una persona alliberada, sanada i feliç», explica Mónica.

En una terrassa de la Plaça Major d’Alzira i amb una gran serenitat la víctima de tan increible i perllongat maltractament recorda;»Me manipulava de tal manera que feia el que ell volia, m’anul.lava per complet la meua personalitat, era el que ell volia que fora i jo no era conscient qua vaig començar amb ell als 17 anys, té un caràcter fort però no és ningú».

Davant un café, Mónica continua els seus maleïts records, «és el perfil de persona que no vol a ningú, sol a ell. Jo formava part de les seues possessions, com si fora la casa o el cotxe, mentre per als demés era diví i per això ningú te creu. Has d’estar molt preparat per eixir dixe cercle i lamentablemente em vaig quedar sola en perdre les meues amistats».

Un dia es va animar a fer teràpia en un centre psicológic on va anar pensant que «jo era la culpable i ell era meravellós«. Després de moltes sessions Mónica recuperà la seua autoestima i un bon dia abandonà el domicili conjugal «només amb la meua roba en bosses de fem».

L’amor m’ha dut fins Alzira

Posteriorment conegué a l’alzireny Juan Carlos, a terres catalanes i així és com «l’amor m’ha dut fins Alzira, un home que quan em deia; el que tú faces ben fet està, no m,ho acababa de creure i em preguntava on estava la trampa».

S’ha dut a sa mare a viure també a la capital de la Ribera on ja té amigues i es troba encantada «açí sempre estan de festa» manifesta amb un somriure d’orella a orella, lluny molt lluny del calvari que va patir durant prop de tres dècades.

Mónica Muñoz reitera que ha escrit «El miedo de mi vida» per ajudar a altres dones que patisquen maltractament psicológic i no s’àpien lliurar-se del seu maltractador. A l’editorial Cercle Roig li digueren en llegir el text que «era tot un guió de película». No es considera valenta però lliurar-se d’un psicòpata-narcissista suposa una autèntica heroicitat.

Riberaexpress