Satisfacció a Alzira pel soterrament de la línia elèctrica que travessa el paratge natural de la Murta

0
356

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez i el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres han mostrat hui la seua satisfacció en roda de premsa en atendre Iberdrola la petició de soterrar la línia elèctrica que actualment travesa el paratge natural de la Murta.

Les torres metàl.liques i la línia elèctrica recorren actualment, prop d’un miler de metres de llargària del paratge, fet que trenca la bellesa d’este lloc natural emblemàtic per als alzirenys.

Segons ha manifestat hui l’alcalde, Diego Gómez, “és una reivindicació històrica que per fi hui podem anunciar com a una realitat pròxima. Es tracta de la retirada de la línia que travessa el cor de la Murta, i que tant l’Ajuntament com les entitats que velen pel paratge, Amics de la Murta i l’associació mediambiental Murta i Casella, demanaven des de fa anys.

L’Ajuntament ja ha iniciat el procediment amb Iberdrola per poder dur a terme aquesta obra valorada per uns 400.000 euros i que finançarà íntegrament Iberdrola, suposant un cost zero al consistori alzireny. Esta intervenció suposa una millora ambiental molt important tant per a la seguretat del paratge en matèria de prevenció d’incendis forestals, com per a l’avifauna protegida que hi ha en la Murta.

L’Associació Mediambiental Murta i Casella, que havia reivindicat, recentment, el seu soterrament, ha mostrat hui la seua «satisfacció» davant la «sensibilitat i la rapidesa amb la que han actuat les nostres autoritats en este assumpte».

Esta entitat de caire ecologista, li reclamà a més al govern local altres actuacions «prioritàries» com la retirada de la canonada d’uralita, així com la necessitat d’arreglar les canonades d’aigua que hi ha a la Muntanyeta del Salvador.