Més de 40 expositors en la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia

0
539
Més de quaranta expositors de productes, un mercat d’artesania i una fira d’atraccions coparan el calendari festiu el cap de setmana, del 4 al 6 de novembre, en un esdeveniment de caracter lúdic i comercial que té al Kaki a principal protagonista. Després d’anys d’incertesa, motivada per la pandèmia del COVID-19, la qual va obligar a anular durant dos anys consecutius tots i cadascun dels actes d’esta fira amb més de vint-i-cinc anys d’existència, els promotors han tornat a convocar als responsables de vins, caves, licors, formatges i embotits de més renom de la Comunitat Valenciana per a entonar un cant al bon menjar i millor beure.
Al llarg d’un passeig totalment habilitat i acondicionat per a l’ocasió, el públic podrà gaudir de degustacions, cates i presentacions de productes a un preu simbòlic. Amb un tiket de 7 euros, es podrà accedir a cinc degustacions i a un got de cristall, amb el què es podran tastar els vins, licors i vermuts valencians més coneguts.
El Consell Regulador de la Denominació d’Origen “Kaki Ribera del Xúquer”, es presentarà de nou, a través de la mateix Cooperativa Agrícola Nuestra señora de L’Oreto, amb el seu producte diferenciat, el kaki “roig brillant”, varietat obtesa l’any 1998 i reconeguda amb una indicació geográfica protegida per la Unió Europea l’any 2001.
Una de les novetats d’esta nova edició ha estat el canvi de data, ja que en lloc del pont del 9 d’Octubre, els organitzadors han optat per retrasar la celebració de la fira a la del primer cap de setmana del mes de novembre, la qual cosa no significa que en properes edicions no es torne al format habitual.
La Fira Gastronòmica de L’Alcúdia ha fletat una línea discrecional de bus, el conegut com a “Kakibus”, per a portar gent d’altres localitats a pasejar per la fira amb visites de mitja jornada, matí o vesprada. També n’hi haurà una zona de tapes i un escenari per a actuacions de música ambiental.