Alzira invertirà vora 2 milions en un nou espai d’oci i en eliminar la canya junt el Xúquer

0
866
Les pri9ncipals actuacions es faran a l’Hort de Redal popularment conegut com la Pera

Alzira anuncia 3 intervencions de millora ambiental en els seus espais naturals Vora 2 milions d’euros d’inversió per a la millora de la Biodiversitat i la prevenció de les inundacions en el tram urbà del Riu Xúquer

  • L’Hort de Redal es projecta com un gran bosc Urbà
  • Renovació de la senyalística del sender local històric de la Murta
  • Soterrament de les línies elèctriques al Paratge Natural Municipal de la Murta

 

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira ha presentat hui 3 actuacions que estan executant-se o pròximes a la seva execució per a la millora dels espais naturals de la ciutat.

L’anunci més important ha estat la inversió de vora dos milions d’euros destinats a la retirada de canyes i la restauració del bosc de ribera en les marges dels trams urbans del Xúquer al seu pas pel nucli urbà d’Alzira amb l’objectiu de recuperar el seu valor com a infraestructura verda, sent l’actuació més extensiva la relativa als marges de l’Hort de Redal.

 

Es tracta del projecte “Canya a la Canya” de millora de la biodiversitat i la prevenció de inundacions en el marge del tram urbà del riu Xúquer,  finançat per la Fundació Biodiversitat, que destina a la comarca de la Ribera 4.526.239 euros, d’esta quantitat no se subvenciona el IVA i un 5% de la resta que serà a repartir entre els pobles que participen.

 

A Alzira la inversió prevista és de 1.948.863 euros, dels quals l’Ajuntament finançarà  344.238 euros repartits al llarg de tres anys.

“És una gran notícia per als alzirenys i alzirenyes poder comptar amb esta subvenció que ens va a permetre poder oferir un riu de futur. Com la ciutadania ha establert en l’agenda urbana, eixa mirada cap al futur passa per l’acompliment de dos línies estratègiques que plantegen integrar la zona del riu entre els ponts i la posada en valor dels nostres paratges” ha explicat l’alcalde de la ciutat Diego Gómez.

 

Per la seua banda el regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Transició Ecològica Pep Carreres, ha explicat les diferents actuacions paral·leles vinculades a este gran projecte. A banda de l’eliminació de canyes es portaran a terme altres actuacions com la construcció de murs de contenció, l’habilitació de punts destinats a la pesca esportiva o creació d’un nou espai d’oci junt al pont de José Pellicer o una zona per a la ciutadania que vol fer ús del caiac.

 

Pel que fa a la zona de l’Hort de Redal, l’actuació de retirada de canyes es vol completar en el futur i una vegada haja finalitzat l’arrendament actual, amb el disseny d’un bosc urbà de més de 170 fanecades de propietat municipal, per a la qual cosa s’obriria un procés de participació ciutadana. “Parlem de fer una zona de reserva per a gaudir prop del riu, que done la possibilitat de tindre accés a una platja fluvial amb aigües depurades, possibles instal·lacions municipals esportives i que puga generar llocs de treball”, segons ha declarat Pep Carreres.