Alzira pot renovar a tots els alcaldables de 2019

0
876

Arran la sorprenent renuncia anunciada esta setmana per l’actual alcalde d’Alzira, Diego Gómez a continuar encapçalant la candidatura de Compromís per a les eleccions municipals de 2023, podria donar-se la circunstància que cap dels alcaldables de 2019 repetisca el pròxim any.

Així ha cridat l’atenció el que publica el mitjà conservador EsdiarioCV.com respecte al possible candidat del PP en Alzira «que la dirección de Mazón estaria buscando un perfil potente para la candidatura de Alzira», fet que suposaria relevar a l’actual portaveu i president local José Andrès Hernández.

Per la seua part el PSPV local ja ha decidit que la regidora de Santitat i actual secretària local, Gemma Alós, sustituisca a Isabel Aguilar. Pel que fa a Ciutadans, sembla que no presentarà candidatura si atenem a les declaracions que feren a Riberaexpress tant el portaveu Miguel Vidal com la regidora Clara Aledón que acaba d’abandonar el partit taronja i passar al grup municipal de No Adscrits.

També ho té difícil Ricardo Belda de Vox, a qui la direcció del partit li busca un sustitut. No renovarà tampoc el que fora cap de llista per EU, Iván Martinez, en exercir de professor d’Història en un institut de Catalunya.

Sols resta conèixer si Unidas Podemos repetirà amb Paco Gimeno, encara que  cap la possibilitat en esta ocasió que presente una candidatura conjunta amb EU, el que propiciaria un candidat de consens.

A només set mesos dels importants comicis municipals de maig del 23, sols té candidata l’agrupació socialista d’Alzira. Compromís busca a marxes forçades un candidat que puga sustituir amb garanties a Diego Gómez, amb qui la formació valencianista ha arribat a les màximes quotes en aconseguir 9 dels 21 regidors de la corporació i l’alcaldia de la capital de la comarcaen els dos últims comicis locals.

Com deia l’actual president del consistori el dia del seu anunci de renuncia, «hi ha partit», però, per ara, es desconeixen les alineacions que presentarà cada equip polític. Els dos mesos que resten per finalitzar el 2022 a bon segur que seran importants; en joc es troba la Xampions que suposa abastar l’alcaldia d’Alzira, amb una dreta que pretén arrebatarli-la a l’esquerra que porta ja 8 anys governant.

Riberaexpress