Diego Gómez comunica a Compromís i al grup municipal que no es presenta a l’alcaldia d’Alzira

0
1253

L’actual alcalde d’Alzira, Diego Gómez comunicà a última hora d’ahir tant a l’executiva local de la seua formació -Compromís- com al grup municipal la seua decissió de no presentar-se a les eleccions municipal del mes de maig de 2023.

Gómez ha convocat una roda de premsa per a hui divendres al MUMA (10:30h) on revetlarà als mitjans de comunicació que no tornarà a encapçalar la candidatura de Compromís als pròxims comicis municipals.

Gómez, anunciava, des de abans de l’estiu que notificaria la seua decissió en setembre, encara que l’ha endarrerit fins ahir, quan feia definitiva la seua intenció, fet que, sembla, ha pillat a Compromís Alzira sense una alternativa clara després les consultes realitzades amb alguns regidors i fins i tot militants de la coalició.

Tant des de la direcció autonòmica de Compromís com des de la local comptava amb tot el suport perquè repetira la seua candidatura.

El passat dimarts l’assemblea local de Compromís aprovà amb 30 vots a favor i un en contra, l’elecció dels deu militants que constituixen la Comissió encarregada de proposar una llista per a les eleccions del 23 de maig en la que es troba Gómez, assemblea en la que no va desvetlar la seua negativa.

Diego Gómez, professor de professió, arribà a l’alcaldia d’Alzira amb els comicis municipals de 2015, en aconseguir els partits progressistes 11 dels 21 escons; Compromís amb 6, el PSPV amb 4 i EU amb 1, després de 12 anys de govern del PP.

En les eleccions de 2019, Gómez va repetir al capdavant del consistori en obtindre 9 regidors Compromís, per 3 el PSPV. El PP aconseguia 6 regidories, Ciutadans 2 i Vox 1.

Aleshores este matí anuncia que no optarà a l’alcaldia després de quasi 8 anys presidint el consistori alzireny i de 4 anys de portaveu del seu grup en la corporació municipal d’Alzira.