L’alcalde d’Alzira exigix «mesures urgents» per evitar inundacions en l’acte commemoratiu de la pantanada

0
151
Assistents a l’acte celebrat esta vesprada al Saló Noble de l’Ajuntament
L’exdirigent d’Apemeda Sergio Marin durant la seua intervenció

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha exigit «mesures urgents que eviten inundacions i altres agressions al medi ambient i a les persones», en el discurs pronunciat durant l’acte commemoratiu del 40 aniversari de l’enfonsament de la presa de Tous.

A este respecte ha afegit que l’Ajuntament «treballarà» per a conseguir els mitjans adients que protegisquen la ciutat d’este tipus de catàstrofes perquè «volem viure en pau i de manera, segura, tranquil.la i respectuosa amb el medi ambient». Gómez ha reclamat, a nivell local «la solució per a les crescudes dels nostres barrancs, especialment el Casella i l’Estret, junt el barranc de la Murta«.

A nivell comarcal també ha reivindicat «la finalització de les obres contra avingudes en la conca del Xúquer», com acabar la presa de Bellús perquè arreplegue el màxim nivell d’aigües, a més de facilitar la tasca de laminació, junt a la instal.lació de controls d’aforament en els afluents del Xúquer.

La primera autoritat local ha criticat l’ICO per «perseguir judicialment a les famílies que sol.lcitaren un crèdit per traure endavant les seues cases i negocis«. Així ha demanat «una solució política per aquestes persones».

D’altra banda i dins d’este discurs especialment reivindicatiu en una data de mal record per als habitants de la Ribera, ha lamentat que els paisatge natural de la comarca del Xúquer «s’ha transformat en un laberint de barreres artificials i amb un urbanisme discutible». I ha incidit en què «grans interessos econòmics han ocasionat una corrosiva transformació en la configuració del territori, en anar creixent la ciutat sense comptar amb el Xúquer i amb els barrancs«.

L’alcalde de la capital de la comarca considera els 40 anys de la pantanada de Tous com «un esdeveniment inoblidable que l’ajuntament d’Alzira té present perquè forma part de la història recent del nostre poble, un fet que cal difondre, recordar i valorar per a solucionar totes els temes que queden pendent».

En l’acte, al que ha assistit tota la corporació local, han intervingut els que foren dirigents de les associacions de damnificats Afiva i Apemeda, Xavier Sierra i Sergio Marin.